Πώς να προστατεύσετε τον αδένα του προστάτη – Βότανα, τρόφιμα και μέθοδοι

προστάτη - υπερπλασία και την προστατίτιδα

Όλοι οι άνδρες πρέπει να προσέχουν την υγεία τους. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, επομένως θα πρέπει να το θυμάστε αυτό εάν θέλετε να απολαύσετε τη ζωή σας στο μέγιστο βαθμό. Είναι γνωστό ότι μετά την 40η επέτειο, πολλοί άνδρες τείνουν να βιώνουν κάποιες φυσικές ορμονικές αλλαγές, παρόμοιες με την εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Ορίζονται με τον όρο «ανδρόπαυση». Οι εκδηλώσεις του σχετίζονται με προοδευτικά μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ το επίπεδο των οιστρογόνων (γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες) παραμένει το ίδιο ή αυξάνεται σχετικά. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα υγείας καθώς τα περισσότερα από αυτά επηρεάζουν τον προστάτη αδένα. Οι επιστήμονες της ιατρικής εξηγούν ότι ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται μόνο στους άνδρες και έχει μέγεθος καρυδιού. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ορθό, κάτω από τον λαιμό της ουροδόχου κύστης, και περιβάλλει τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα έξω από το σώμα, γνωστό και ως ουρήθρα. Αυτός ο αδένας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή λευκού υγρού, το οποίο προστατεύει και θρέφει το σπέρμα.

Με την πρόοδο της ηλικίας, ο προστάτης τείνει να μεγεθύνεται, ασκώντας πίεση στην ουρήθρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η προστατίτιδα και η υπερπλασία του προστάτη. Όλα αυτά μειώνουν επίσης τη σεξουαλική επιθυμία και προκαλούν δυσάρεστα συμπτώματα όπως η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι εργασίας που μπορούν να διατηρήσουν την καλή υγεία του προστάτη. Στο παρακάτω άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά ευεργετικά βότανα και τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερο για να βελτιώσετε τη λειτουργία του προστάτη σας. Επιπλέον, θα μάθετε για μερικές χρήσιμες μεθόδους που μπορούν να σας επιτρέψουν να προστατεύσετε την υγεία σας και να αποφύγετε την αντιμετώπιση της προστατίτιδας και της υπερπλασίας του προστάτη. Αν είστε περίεργοι να διαβάσετε για άλλα παρόμοια θέματα, διαβάστε εδώ.

Στην αρχή του άρθρου μας, θα θέλαμε επίσης να σας συμβουλεύσουμε να χρησιμοποιείτε βιολογικά συμπληρώματα σε περίπτωση προβλημάτων που σχετίζονται με τον προστάτη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις Erectil. Η φυσική τους φόρμουλα όχι μόνο αποτρέπει την προστατίτιδα αλλά βελτιώνει επίσης τη δύναμη και τη λίμπιντο στους άνδρες.

Τι είναι σημαντικό για τη διατήρηση της καλής υγείας του προστάτη. Πώς να προστατέψετε τον αδένα του προστάτη από την υπερπλασία και την προστατίτιδα; Χρήσιμα βότανα και τροφές για φυσική θεραπεία προστατίτιδας; Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα προστατίτιδας; Ποια είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για την προστατίτιδα;

Ένα ενδιαφέρον γεγονός

Ο αδένας του προστάτη έχει τη λειτουργία να παράγει ένα υπόλευκο έκκριμα που είναι μέρος του σπέρματος και χρησιμεύει για την προστασία και την ενεργοποίηση του σπέρματος. Εξ ου και το όνομά του, που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει προστάτης.

Τα πιο κοινά προβλήματα υγείας του προστάτη – Προστατίτιδα και υπερπλασία του προστάτη

προβλήματα υγείας του προστάτη

Τα προβλήματα του προστάτη είναι κοινά στους άνδρες σε μια συγκεκριμένη ηλικία αλλά όχι μόνο. Όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες τείνουν επίσης να υποφέρουν από διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες που συμβαίνουν και επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του προστάτη. Σε αυτή τη γραμμή σκέψης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν δύο κύριες ασθένειες που αναπτύσσονται. Σε μία περίπτωση είναι η διεύρυνση του προστάτη (γνωστή και ως υπερπλασία του προστάτη). Αυτή η κατάσταση σχετίζεται με μια καλοήθη διόγκωση του αδενικού παρεγχύματος. Η δεύτερη πιο κοινή ασθένεια του προστάτη είναι η προστατίτιδα. Πρόκειται για φλεγμονή του προστάτη, η οποία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια.

Ασκήσεις για υγιή προστάτη – για προληπτική και φυσικοθεραπευτική φροντίδα!

Συνήθως αναπτύσσεται μετά από εισβολή βακτηριακών παθογόνων στην περιοχή του αδένα.

 • Διεύρυνση του προστάτη – ο ιατρικός όρος για αυτήν την πάθηση είναι υπερπλασία του προστάτη και είναι το πιο κοινό πρόβλημα σε άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών. Αυτός ο τύπος ασθένειας εμφανίζεται συνήθως με μια πολύ χαρακτηριστική κλινική εικόνα που έχει βιώσει σχεδόν κάθε ενήλικος άνδρας. Εκτός από τις διαταραχές της εκσπερμάτωσης, τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν προβληματική ή αδύνατη ούρηση. Τα προβλήματα στη φυσιολογική απέκκριση των ούρων εξηγούνται από την παρουσία στένωσης της ουρήθρας, η οποία δεν επιτρέπει την πλήρη και ακριβή κένωση της ουροδόχου κύστης. Ως αποτέλεσμα, παραμένουν σταγόνες μετά την ούρηση. Αυτό σχετίζεται με την ατελή κένωση της κύστης. Στατιστικά, σχεδόν 500 άνδρες κάτω των 50 ετών πάσχουν από αυτή την ασθένεια και στην ηλικία των 80, οι στατιστικές δείχνουν ότι η ασθένεια επηρεάζει το 90% των ανδρών.
 • Προστατίτιδα – αυτή είναι η επόμενη πιο κοινή ασθένεια του προστάτη. Εμφανίζεται συνήθως σε νεότερους άνδρες και συχνά αναπτύσσεται σε εκείνους που είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά. Τα συμπτώματά του συχνά μοιάζουν με αυτά ενός διευρυμένου προστάτη, αλλά μερικές φορές η φλεγμονή του αδένα δεν συμβαίνει απαραίτητα με την αύξηση του όγκου του. Η οξεία φλεγμονή του αδένα – οξεία προστατίτιδα – μπορεί να αναπτυχθεί με πυρετό και οσφυαλγία. Η χρόνια προστατίτιδα δίνει πιο ήπια συμπτώματα, αλλά είναι σημαντικά συχνά στο αναπτυξιακό στάδιο της νόσου, καθώς συχνά εξελίσσεται σε παροξύνσεις. Οι περισσότεροι γιατροί αντιμετωπίζουν την πάθηση με αντιβιοτικά για την προστατίτιδα, αλλά υπάρχουν επίσης πολύ ευεργετικά βότανα για την προστατίτιδα που μπορούν να βοηθήσουν. Οι Erexol περιέχουν πολλά οργανικά συστατικά που προλαμβάνουν αποτελεσματικά την προστατίτιδα εξαλείφοντας τα συμπτώματά της. Αυτό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα για την υγεία του προστάτη στην αγορά.

Εδώ είναι τα πιο κοινά συμπτώματα προστατίτιδας

 • Κάψιμο κατά την ούρηση.
 • Συχνή επιθυμία για ούρηση.
 • Κοιλιακός πόνος;
 • Δύσκολη στύση?
 • Επώδυνη και πρόωρη εκσπερμάτιση.
 • Αίμα στα ούρα?
 • Αιχμηρή μυρωδιά ούρων.
 • Πόνος κατά την αφόδευση.
 • Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, γύρω από τους μηρούς ή τα γεννητικά όργανα.
 • Υδατική έκκριση από το πέος.

Οι κύριες αιτίες που προκαλούν προβλήματα υγείας του προστάτη

προβλήματα υγείας του προστάτη

Οι λόγοι για την εμφάνιση και την ανάπτυξη προβλημάτων με τον προστάτη δεν έχουν ακόμη εξεταστεί πλήρως. Η αιτιολογία και η παθογένεια των παθήσεων του προστάτη θεωρούνται πολύπλοκες και εξαρτώνται από πολλά πράγματα, όπως ορμόνες, ηλικία, αυξητικούς παράγοντες, τρόπο ζωής, διατροφή, περιβάλλον. Μετά την 40η επέτειο, οι άνδρες βιώνουν φυσικές ορμονικές αλλαγές. Ορίζονται με τον όρο «ανδρόπαυση» και μπορούν να επηρεαστούν ανάλογα με τον τρόπο ζωής του άνδρα και τις καθημερινές του συνήθειες. Οι εκδηλώσεις του σχετίζονται με τη μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης και την αύξηση της συγκέντρωσης οιστρογόνων.

Ο λόγος για όλα αυτά είναι η παρουσία των λεγόμενων ξενοοιστρογόνων (ψεύτικα οιστρογόνα). Οι πιο κοινές πηγές είναι τα διάφορα πετροχημικά παράγωγα: φυτοφάρμακα, πλαστικά, γαλακτωματοποιητές (που περιέχονται σχεδόν σε όλα τα καλλυντικά προϊόντα). κρέας από ζώα που έλαβαν οιστρογόνα. Όλες οι ξενοορμόνες είναι τοξικές και οι περισσότερες από αυτές έχουν οιστρογόνο δράση στο ανδρικό και γυναικείο σώμα. Η διάσπαση των οιστρογόνων γίνεται στο ήπαρ, δηλ. Οποιαδήποτε προβλήματα με αυτό (φλεγμονώδεις διεργασίες, ηπατίτιδα, κίρρωση) θα συνέβαλαν περαιτέρω στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων και, ως εκ τούτου, στον πιθανό κίνδυνο προστατίτιδας και υπερπλασίας του προστάτη.

Μεταξύ των αιτιών που οδηγούν σε προστατίτιδα και διεύρυνση του προστάτη είναι επίσης:

 • Σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία.
 • Κακές συνήθειες – πολλή ώρα πίσω από το τιμόνι, ακινησία, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, έλλειψη επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ.
 • Προδιαθεσικοί παράγοντες – στένωση και ανωμαλίες της ουρήθρας, τραυματισμοί στον προστάτη αδένα που προκαλούνται από μετεγχειρητική λοίμωξη.
 • Προχωρημένη ηλικία;
 • Η μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνο.

Καλύτερες Συστάσεις για Φυσική Θεραπεία Προστατίτιδας

Φυσική Θεραπεία Προστατίτιδας

 • Αυξήστε την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Είναι πλούσια σε μια ολόκληρη σειρά αντιφλεγμονωδών φυτοθρεπτικών συστατικών – αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
 • Ξεκινήστε να πίνετε πράσινο τσάι – περιέχει ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες. Συσσωρεύονται στον προστάτη, όπου διαμορφώνουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα των ανδρικών ορμονών και έχουν αντίκτυπο στη διατήρηση της καλής υγείας του προστάτη και της λειτουργίας του προστάτη.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος – η σύνδεση μεταξύ του υπερβολικού βάρους και του υψηλού κινδύνου υπερπλασίας του προστάτη έχει αποδειχθεί. Η παχυσαρκία στη μέση και τους γοφούς θεωρείται πολύ σοβαρός προδιαθεσικός παράγοντας.
 • Κάντε τακτική άσκηση για να κάψετε θερμίδες και να αποφύγετε την παχυσαρκία. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
 • Έλεγχος του στρες – η έρευνα έχει βρει μια σχέση μεταξύ της ενεργοποίησης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος από το στρες, των ορμονικών αλλαγών και της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.
 • Έχετε τακτική σεξουαλική δραστηριότητα.
 • Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ – Οι μεταβολίτες του αλκοόλ στο σώμα ερεθίζουν τον προστάτη αδένα και επιδεινώνουν τα συμπτώματα της προστατίτιδας.

Τα καλύτερα βότανα και τροφές για την προστατίτιδα που μπορούν να την αποτρέψουν

βότανα και τροφές

Παρακάτω, θα βρείτε την ειδική λίστα μας με ισχυρά βότανα και ευεργετικές τροφές που μπορούν να εξαλείψουν με επιτυχία τα δυσάρεστα συμπτώματα προστατίτιδας. Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες και επιλέξτε τα φυσικά προϊόντα που προτιμάτε για να αντιμετωπίσετε την ασθένεια με φυσικό τρόπο.

 • Tribulus Terestris – αυτό το ισχυρό βότανο έχει πραγματικά θετική επίδραση στην υγεία του προστάτη, επειδή επιδεικνύει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δρα στο ένζυμο κυκλοοξυγενάση – 2 (COX-2), μειώνοντας έτσι τον πόνο, το πρήξιμο και τη φλεγμονή σε περίπτωση προστατίτιδας. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανά οφέλη και για την υπερπλασία του προστάτη. Οι σαπωνίνες φουροστανόλης, που περιέχονται στο βότανο, έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του προστάτη. Το εκχύλισμα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και διουρητικό. Η δράση του σχετίζεται κυρίως με την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Αυτό συμβαίνει φυσικά. Το βότανο είναι επίσης πλούσιο σε στεροειδή σαπωνίνες, φλαβονοειδή και γλυκοσίδες που αυξάνουν τις αναπαραγωγικές ικανότητες και τη σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες.
 • Σπόροι κολοκύθας – αυτό το φυσικό εκχύλισμα περιέχει θρεπτικά συστατικά που προάγουν έναν υγιή προστάτη, ειδικά καροτενοειδή, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Το εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας συμβάλλει στην υγεία του προστάτη αναστέλλοντας το ένζυμο 5-άλφα αναγωγάση, το οποίο μπορεί να είναι υπεύθυνο για το πρήξιμο ή/και τη διόγκωση του προστάτη. Ο συνδυασμός θρεπτικών συστατικών και λαδιού στους σπόρους κολοκύθας εξαλείφει τα συμπτώματα της προστατίτιδας.
 • Εκχύλισμα σόγιας – το συστατικό περιέχει ισοφλαβόνες που έχουν αντιοιστρογονικές ιδιότητες. Τα οιστρογόνα διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων του προστάτη. Η γενιστεΐνη και άλλες ισοφλαβόνες σόγιας εμποδίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του προστάτη και μειώνουν τον κίνδυνο υπερπλασίας του προστάτη.
 • Ρίζες τσουκνίδας – διαθέτουν ισχυρό θρεπτικό περιεχόμενο που εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον πόνο και τη συχνοουρία.
 • Κουρκουμάς – η κύρια ένωση του είναι η κουρκουμίνη – μια ισχυρή αντιτοξίνη και αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Αναγεννά με επιτυχία τη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη αποτρέποντας περαιτέρω επιπλοκές.
 • Είδε Palmetto – Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως για την υποστήριξη του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του διευρυμένου προστάτη, λόγω των ακόλουθων ιδιοτήτων του: Βελτιώνει τη λειτουργία του προστάτη μειώνοντας το μέγεθός του. Επίσης, έχει ευεργετική επίδραση σε καταγγελίες που σχετίζονται με το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα. Το Saw Palmetto βελτιώνει τη ροή ούρησης.
 • Ντομάτα – ο καρπός περιέχει διάφορες φυσικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης. Περιέχουν επίσης βιοφλαβονοειδή και λυκοπένιο, που βοηθούν στη μείωση της συχνότητας της ούρησης. Αυτό καθιστά τις ντομάτες μια κατάλληλη θεραπεία προστατίτιδας που μπορεί να συνδυαστεί με αντιβιοτικά προστατίτιδας.
 • Μύρτιλα – αυτό το νόστιμο φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες φυσικές ενώσεις που είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία ουρογεννητικών διαταραχών. Τα βατόμουρα έχουν επίσης περιγραφεί ως αποτελεσματικά στην περίπτωση της διεύρυνσης του προστάτη.
 • Σπόροι καρπουζιού – περιέχουν μερικά σημαντικά ακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη διατήρηση του επιπέδου του pH στο ουροποιητικό σύστημα και την ουροδόχο κύστη, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του προστάτη.
 • Μαϊντανός – είναι ταυτόχρονα βότανο και μπαχαρικό με εξαιρετικές διουρητικές ιδιότητες που είναι πολύτιμες για τη διατήρηση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος. Τα φλαβονοειδή στον μαϊντανό βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των ιστών και στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Οι τακτικές επισκέψεις στο γιατρό είναι απαραίτητες

επισκέψεις στο γιατρό

Όσο κι αν οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να πηγαίνουμε συχνά στο γιατρό, μερικές φορές αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε υγιείς. Η σύστασή μας εδώ είναι να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση του προστάτη σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ασθενειών και δυσάρεστων συμπτωμάτων. Επίσης, προσπαθήστε να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να τρώτε περισσότερες φυσικές τροφές. Αυτό θα ενισχύσει το μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας σας. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε συμπληρώματα βιολογικής βάσης που είναι χρήσιμα σε περίπτωση προστατίτιδας ή χαμηλής λίμπιντο. Το Alfazone είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την υγεία του προστάτη που εξουδετερώνει αποτελεσματικά όλα τα οξεία συμπτώματα και την ενόχληση που σχετίζονται με την προστατίτιδα. Επιπλέον, οι κάψουλες διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία και ενισχύουν τη λίμπιντο. Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο προϊόν που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να φροντίζετε την ανδρική υγεία σας για να αποτρέψετε επικίνδυνες συνέπειες και ενοχλήσεις.

>>Για περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα, επισκεφτείτε την ενότητα του ιστολογίου μας!<<

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *