Φλεβίτιδα – Αιτίες και θεραπεία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φλεβίτιδα - Αιτίες και θεραπεία

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια ασθένεια. Είναι σημάδι προβλήματος με την αρτηριακή πίεση και την άντληση αίματος στο σώμα. Μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από την παρουσία τελαγγειεκτασιών. Αυτά είναι τα λεγόμενα διεσταλμένα φλεβίδια «αράχνη» ή «σαν ιστό», ή μικρές φλέβες. Ο χρωματισμός τους κυμαίνεται από μπλε έως σκούρο μπλε και μοβ. Πολύ συχνά μπερδεύονται και θεωρούνται από τους ανθρώπους ως διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Εκτός από αισθητικά δυσάρεστα, χαρακτηρίζονται επίσης από ενόχληση κατά την κίνηση, πρήξιμο του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή, κράμπες, πόνο και αίσθημα βάρους. Τα συμπτώματα συνήθως επιδεινώνονται αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί όταν το σώμα είναι πιο εξαντλημένο.

Η επιστήμη μπόρεσε να αποδείξει ότι οι γυναίκες υποφέρουν από αυτές τις περισσότερες φορές. Συχνά σχηματίζονται στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, όταν το άγχος στο σώμα είναι το μεγαλύτερο. Θεωρούνται επίσης ανίατες. Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν μόνο θεραπευτικές διαδικασίες ή διάφορα φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ευτυχώς, η αγορά έχει τώρα μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών τύπων μέσων για την ανακούφιση και την ενίσχυση των ποδιών με κιρσούς. Όπως η κρέμα για όμορφα πόδια χωρίς ορατά σημάδια κιρσών, Levicose.

Για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισής τους και την εμβάθυνση του προβλήματος, καλό είναι να ξανασκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο #1 δολοφόνος στον κόσμο είναι το άγχος. Προσπαθήστε να ελέγξετε το καθημερινό σας άγχος. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με γιόγκα και διαλογισμό για χαλάρωση. Ή παίρνοντας περισσότερα βότανα και τροφές που λειτουργούν για να ηρεμήσουν το μυαλό και το πνεύμα.

Είναι καλό να προσαρμόσετε το μενού σας σε έναν πιο φυσικό και φιλικό προς την καρδιά τρόπο ζωής. Τρώτε περισσότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Προσπαθήστε τα προϊόντα που καταναλώνετε να είναι φυσικά ανοσοδιεγερτικά.

Τι προκαλεί τους κιρσούς;

Τι προκαλεί τους κιρσούς;

Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν οι φλέβες σας διευρύνονται και διαστέλλονται και γεμίζουν με αίμα. Οι κιρσοί εμφανίζονται συνήθως διογκωμένοι και ελαφρώς ανυψωμένοι πάνω από την επιφάνεια της πληγείσας περιοχής. Χαρακτηρίζονται από ένα μπλε-μωβ ή κόκκινο χρώμα. Τις περισσότερες φορές είναι επίσης τρομερά επώδυνες. Η πάθηση είναι ευρέως διαδεδομένη, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Περίπου το 25% ‰ όλων των ενηλίκων πάσχει από αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κιρσοί (αράχνη) εμφανίζονται στο κάτω μέρος των ποδιών – από το γόνατο μέχρι τους αστραγάλους. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της έντασης και της πίεσης στο σώμα συγκεντρώνεται εκεί.

Η επιστήμη ανακάλυψε ότι ο δυσάρεστος σχηματισμός συμβαίνει όταν οι φλέβες δεν μπορούν να αντλήσουν αίμα σωστά στα διάφορα μέρη του σώματος. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, στην περίπτωση των κάτω άκρων, θα πρέπει να κινείται ενάντια στη βαρύτητα – από κάτω προς τα πάνω. Αυτή η διαδικασία είναι ατελείωτα εξαντλητική για τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και συχνά δεν μπορούν να αντέξουν την καταπόνηση. Αρχίζουν να επεκτείνονται για να συνεχίσουν να παρέχουν αίμα στα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν θεωρούν ότι οι κιρσοί είναι σοβαρή ασθένεια. Είναι σημάδι ενός πιθανού καρδιαγγειακού προβλήματος, αλλά δεν είναι θανατηφόρο από μόνο του. Δεν υπάρχει θεραπεία για τους κιρσούς. Οι θεραπευτικές διαδικασίες και τα φάρμακα που συνήθως συνταγογραφούνται και συνιστώνται στοχεύουν περισσότερο στην καταπράυνση των παρενεργειών των κιρσών. Πολλοί διαπιστώνουν ότι έχουν και εσωτερικές κιρσούς.

Πιστεύεται ότι οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό κιρσών:

 • Να είναι κάποιος υπέρβαρος;
 • Μια μη ισορροπημένη διατροφή που είναι γεμάτη με μεγάλη ποσότητα επιβλαβών λιπών και υδατανθράκων.
 • Εγκυμοσύνη;
 • Κακή κυκλοφορία;
 • Υπάρχουσα χρόνια υπέρταση;
 • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ανθρακούχων ποτών και τσιγάρων.
 • Γενετικό φορτίο;
 • Όρθιος ή καθισμένος για πολύ ώρα.

Τι γίνεται για τους κιρσούς; – Μέθοδοι θεραπείας

Μέθοδοι θεραπείας

Εάν οι κιρσοί βρίσκονται στο αρχικό στάδιο ή ο ασθενής δεν ανησυχεί για την εμφάνιση των ποδιών του, τότε οι γιατροί συχνά δεν συνταγογραφούν τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις εμφανιστεί, ο κιρσός παραμένει ο σύντροφός μας για τη ζωή. Και η κατάστασή της μπορεί μόνο να γίνει πιο περίπλοκη και να επιδεινωθεί. Φυσικά, η ιατρική διαθέτει διάφορες μεθόδους και μεθόδους για τη θεραπεία των κιρσών.

 

Οι παραδοσιακές μέθοδοι για τη θεραπεία των κιρσών είναι:

 • Χειρουργική επέμβαση: Η απολίνωση και η αφαίρεση της φλέβας είναι μια χειρουργική θεραπεία που απαιτεί αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο χειρουργός κάνει μια τομή στο δέρμα για πρόσβαση στη διευρυμένη φλέβα και την αφαιρεί. Αν και έχουν αναπτυχθεί ενημερωμένες παραλλαγές χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης φλέβας, εκτελούνται λιγότερο συχνά καθώς ανακαλύπτονται νέες μη επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές.
 • Φορώντας κάλτσες συμπίεσης και κολάν: Αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών. Τα καλσόν, οι κάλτσες και τα καλσόν δημιουργούνται συνήθως από ένα εξειδικευμένο ελαστικό υλικό. Σκοπός του είναι να «βάλει» κυριολεκτικά τις φλέβες στη θέση τους, χωρίς να δημιουργεί επιπλέον αίσθημα ενόχλησης.
 • Σκληροθεραπεία: Πρόκειται για μια προσέγγιση με ένεση κατά την οποία μια ειδική ουσία εγχέεται στον ασθενή για να φράξει μια διευρυμένη φλέβα. Οπότε σταματά να πιέζει τους άλλους.

Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής συνιστώνται σε άτομα με κιρσούς;

κιρσούς

Η ύπαρξη οποιουδήποτε ιατρικού προβλήματος συνεπάγεται ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Είναι όμως κάτι αμετάβλητο που δεν πρέπει να μας τρομάζει. Ούτε να ξεφύγουμε από αυτό. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, να θυμάστε ότι το κάνετε για χάρη της δικής σας ευημερίας και της καλής κατάστασης του σώματος. Δεν θα χαρείτε ιδιαίτερα αν οι κιρσοί σας κρατούν κλινήρης στο σπίτι, σωστά;

Ακολουθούν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής που συνιστώνται για άτομα με κιρσούς:

 1. Προσπαθήστε να μην αφιερώνετε πολύ χρόνο μόνο όρθιοι ή καθιστοί.
 2. Διατηρήστε καλό έλεγχο και ισορροπία του βάρους και του αριθμού των θερμίδων που λαμβάνονται και δαπανώνται.
 3. Μεταβείτε σε μια φυσική διατροφή που είναι καλή για την υγεία της καρδιάς και των αρτηριών.
 4. Ασκηθείτε ελαφρά αλλά τακτικά για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία σας.
 5. Φορέστε άνετα ρούχα που δεν συσφίγγουν αδικαιολόγητα τα άκρα σας.

Οι κιρσοί είναι διάγνωση, όχι πρόταση!

κιρσοί, θεραπεία, συμπτώματα

Όλοι αναπόφευκτα αρχίζουν να υποφέρουν από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας καθώς μεγαλώνουν. Κανείς δεν έχει ανοσία στους κιρσούς. Εάν θέλετε να αποφύγετε την εμφάνιση δυσάρεστων ιστών αράχνης, προσπαθήστε να λάβετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ασκηθείτε τακτικά και τρώτε σωστά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε μια φυσική θεραπεία για το δέρμα με κιρσούς. Όπως η κρέμα για πιο όμορφο δέρμα ποδιών χωρίς ορατούς κιρσούς Levicose. Να προσέχεις τον εαυτό σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *