Πώς να ανακουφίσετε το διαβήτη φυσικά

συμπτώματα του διαβήτη

Πολλοί άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορες ασθένειες, η χρόνια κλινική εικόνα των οποίων μπορεί να αλλάξει δραστικά την ποιότητα ζωής. Μία από τις πιο κοινές ασθένειες παγκοσμίως είναι ο διαβήτης. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2 είναι κοινωνικά σημαντικές ασθένειες επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από αυτές. Οι ειδικοί της ιατρικής εξηγούν ότι η γλυκόζη είναι σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί διεγείρει την παραγωγή ενέργειας. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπλέον, η γλυκόζη χρειάζεται επαρκή ποσότητα ινσουλίνης (η ορμόνη που συντίθεται από τα λεγόμενα βήτα κύτταρα του παγκρέατος). Αυτή η ορμόνη είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στον οργανισμό και τα μειώνει μετά την πρόσληψη τροφής. Σε περίπτωση που επηρεαστούν κάποιες από τις προαναφερθείσες διαδικασίες, μιλάμε για διαβήτη. Αυτή η χρόνια ασθένεια είναι αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας.

Επί του παρόντος, τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και 2 να ζουν κανονικά. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Γενικά, περιλαμβάνουν μια υγιεινή διατροφή για τον διαβήτη, φάρμακα και άλλες μεθόδους που μπορούν να ανακουφίσουν και να ελέγξουν με επιτυχία όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα του διαβήτη. Στο παρακάτω άρθρο, θα αποκαλύψουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά βότανα και χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας. Εάν θέλετε να μάθετε για άλλα θέματα που σχετίζονται με την ομορφιά και την υγεία, ελέγξτε εδώ.

Τι είναι ο διαβήτης – συμπτώματα και λεπτομέρειες; Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες διαβήτη που μπορούμε να αποφύγουμε αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας; Πώς να εξασφαλίσετε μια αποτελεσματική θεραπεία διαβήτη τύπου 2; Μπορούμε να καταναλώνουμε κάποια φυσικά προϊόντα για τον έλεγχο της νόσου και για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα;

Διαβήτης – Τι είναι – Χαρακτηριστικά

Διαβήτης – Τι είναι

Ο όρος σακχαρώδης διαβήτης περιγράφει μια χρόνια μεταβολική-ενδοκρινική διαταραχή, κυρίως του μεταβολισμού των υδατανθράκων. Προκαλείται από σημαντική ανεπάρκεια ινσουλίνης ή μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η χρόνια πάθηση οδηγεί σε επίμονα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και ορισμένες οξείες και χρόνιες επιπλοκές. Η διαβητική κετοξέωση και η υπογλυκαιμία είναι συχνές οξείες και η αγγειακή και νευρική βλάβη είναι οι σημαντικότερες χρόνιες επιπλοκές της νόσου. Επιπλέον, οι ιατροί εξηγούν ότι ο διαβήτης επηρεάζει όλο το μεταβολισμό, εκτός από τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Αν και υπάρχουν και άλλα είδη διαβήτη, στην καθομιλουμένη, όταν λέμε «διαβήτης» εννοούμε τον σακχαρώδη διαβήτη, λόγω της ασύγκριτα μεγαλύτερης συχνότητάς του από άλλους τύπους. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι ο διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2.

Ο όρος προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και αναφέρεται σε ασθένειες που σχετίζονται με υπερβολική απώλεια υγρών ή/και συγκεκριμένων μεταβολικών προϊόντων μέσω των νεφρών. Η ετυμολογία του ονόματος προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «διαβαίνω» – «περνάω». Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα ενεργά βιοπροϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Με άλλα λόγια, υπάρχουν συγκεκριμένα συμπληρώματα που ανακουφίζουν σημαντικά από όλα τα συμπτώματα του διαβήτη. Οι κάψουλες Diaform+ μπορούν να το επιτύχουν με επιτυχία χωρίς να προκαλούν παρενέργειες και αντιφάσεις.

Το ήξερες?

Στην αρχαιότητα, οι γιατροί έλεγχαν για διαβήτη συνταγογραφώντας γευσιγνωσία ούρων για να διαπιστώσουν εάν είχαν γλυκιά γεύση. Τα άτομα που έκαναν την επιθεώρηση ονομάζονταν «δοκιμαστές νερού». Άλλα διαγνωστικά μέτρα περιελάμβαναν τον έλεγχο του αν τα ούρα προσέλκυσαν μυρμήγκια ή μύγες.

Τύποι Διαβήτη – Πιο συχνές Παραλλαγές, Παράγοντες Κινδύνου

Τύποι Διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που εκδηλώνεται κυρίως με 2 συγκεκριμένες παραλλαγές. Πρόκειται για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και προδιαγραφές που απαιτούν διαφορετική θεραπεία για τον διαβήτη και δίαιτα για τον διαβήτη.

 1. Διαβήτης τύπου 1 – Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει τη γλυκόζη που προέρχεται από τα τρόφιμα σε ενέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο διαβήτης τύπου 1 αναπτύσσεται σε νεαρή ηλικία και συχνά διαγιγνώσκεται στην παιδική ηλικία. Η ασθένεια ξεκινά όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, την ορμόνη που βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια για τα κύτταρα του σώματος. Χωρίς καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης, τα άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 1 δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν.
 2. Διαβήτης τύπου 2 – Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένας τύπος ασθένειας στην οποία ο ασθενής δεν είναι ινσουλινοεξαρτώμενος. Γενικά, αυτή η πάθηση εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή και είναι μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αντίσταση στην ινσουλίνη και χαμηλή παραγωγή ινσουλίνης στον οργανισμό. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι διαφορετικός από τον τύπο 1. Τα κλασικά συμπτώματα του διαβήτη περιλαμβάνουν υπερβολική δίψα, αυξημένη πείνα και συχνοουρία. Ο διαβήτης τύπου 2 ευθύνεται για το 90% των περιπτώσεων διαβήτη, με το υπόλοιπο 10% να σχετίζεται κυρίως με τον διαβήτη τύπου 1. Η παχυσαρκία θεωρείται κύρια αιτία του διαβήτη τύπου 2 σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση για τη νόσο.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις πιο κοινές αιτίες διαβήτη:

 • Υπέρβαρος;
 • Κληρονομική προδιάθεση;
 • Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
 • Χρόνια υψηλή αρτηριακή πίεση;
 • Γέννηση εμβρύου βάρους άνω των 4 κιλών.
 • Καρδιαγγειακή νόσο.

Χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο και τη μείωση των συμπτωμάτων

έλεγχο και τη μείωση των συμπτωμάτων, Ζάχαρο στο αίμα

Στις επόμενες παραγράφους, θα σας δείξουμε μερικές μεθόδους εργασίας που μπορούν να εξουδετερώσουν σημαντικά όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα του διαβήτη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες υγιείς αλλαγές στον καθημερινό σας τρόπο ζωής μπορεί να είναι το κλειδί για τη διεξαγωγή μιας αξιόπιστης θεραπείας για τον διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να συνδυάσετε αυτές τις ευεργετικές πρακτικές με την τακτική λήψη ενός ισχυρού βιο-συμπληρώματος που έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ιδιότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Insunol.

Υγιεινή Διατροφή – Η διάγνωση του «διαβήτη» δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθείτε σε μια δίαιτα διαβήτη χωρίς υδατάνθρακες. Αντίθετα, το καθημερινό σας μενού πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία φαγητών.

Εδώ είναι τα πιο ωφέλιμα:

 • Τρώτε ψωμί ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα.
 • Περιορίστε τα κορεσμένα λίπη και τη χοληστερόλη, π.χ. ζωικής προέλευσης·
 • Καταναλώστε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα.
 • Μειώστε το αλάτι στα γεύματά σας.
 • Αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη (να τα πίνετε μόνο σε περίπτωση υπογλυκαιμίας).
 • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ – θυμηθείτε ότι αυξάνει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 • Φυσική Δραστηριότητα – Ο έλεγχος βάρους είναι μέρος του θεραπευτικού σχήματος του διαβήτη και επομένως μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να συνδυάζεται με τακτική άσκηση γιατί μειώνει το άγχος, αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει τη γενική κατάσταση. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα έχει την ικανότητα να ενδυναμώνει το σώμα και να παρέχει μια υψηλής ποιότητας θεραπεία του διαβήτη. Ελέγχει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς και την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πριν και μετά την άσκηση. Επιπλέον, μην ξεκινήσετε την προπόνηση εάν το σάκχαρό σας είναι πάνω από 16 mmol/l ή κάτω από 4 mmol/l. Να έχετε πάντα πακέτα με ζάχαρη ή ζαχαρωτά για να τα έχετε μαζί σας σε περίπτωση υπογλυκαιμίας. Θυμηθείτε να κάνετε προθέρμανση αργά για 5-10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων διατάσεων πριν από κάθε προπόνηση. Εάν δεν έχετε ασκηθεί για λίγο, ξεκινήστε αργά και αυξήστε το φορτίο σταδιακά. Πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
 • Έλεγχος ασθενειών – λόγω του γεγονότος ότι διάφοροι τύποι διαβήτη μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση και άλλες ασθένειες, είναι σκόπιμο να πραγματοποιήσετε τη θεραπεία του διαβήτη σας – ινσουλίνη ή αντιδιαβητικό παράγοντα. Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται να πίνετε περισσότερα υγρά, ειδικά εάν έχετε διάρροια – είναι σημαντικό να αποφύγετε την αφυδάτωση. Εάν έχετε πυρετό ή δεν αισθάνεστε καλά για περισσότερες από 24 ώρες, πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα βιολογικής βάσης για να εξουδετερώσετε τις αιτίες του διαβήτη. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Diaform+. Πρόκειται για βιολογικές κάψουλες με 100% φυσική σύνθεση.

Ισχυρά βότανα μπορούν να ελέγξουν τον διαβήτη – Λίστα και λεπτομέρειες

βότανα να ελέγξουν τον διαβήτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη γνωρίζουν ότι τα διαθέσιμα φάρμακα για αυτή την ασθένεια μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αλλά σε μια συγκεκριμένη τιμή. Πολλά φάρμακα τείνουν να προκαλούν διάφορες δυσάρεστες παρενέργειες και αντενδείξεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα μας αποφάσισε να φτιάξει μια ειδική λίστα με φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα συμπτώματα του διαβήτη χωρίς να υποφέρετε από παρενέργειες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα παρακάτω βότανα στην καθημερινή σας διατροφή για τον διαβήτη για να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας και να νιώσετε πολύ καλύτερα.

Η λίστα περιλαμβάνει τα ακόλουθα βότανα:

 • Τζίνσενγκ – οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το φυτό μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη και 100% φυσική θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, επειδή αυξάνει αποτελεσματικά την παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα. Επιπλέον, το τζίνσενγκ μειώνει με επιτυχία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό. Θα πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε τη χρήση του ginseng με φάρμακα όπως η βαρφαρίνη.
 • Σκόρδο – αυτό το δημοφιλές βιολογικό προϊόν έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ο λόγος για αυτό είναι η υψηλή του συγκέντρωση σε αλισίνη. Αυτή η ουσία επιδεικνύει σημαντική υπογλυκαιμική δράση. Το σκόρδο έχει επίσης ισχυρή καρδιοπροστατευτική και αντιμικροβιακή δράση. Μπορείτε να το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση χωρίς καμία ανησυχία.
 • Μύρτιλο – ο καρπός περιέχει μεγάλο αριθμό ειδικών αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενισχύοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, τα βατόμουρα μπορούν να δημιουργήσουν συνδετικό ιστό λόγω των ανθοκυανινών που περιέχουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το φρούτο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για τη θεραπεία του διαβήτη.
 • Aloe Vera – λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν το γεγονός ότι μαζί με τις ιδιότητες αναγέννησης του δέρματος, η Aloe Vera μπορεί επίσης να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το φυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που παρέχουν ανάκτηση και προστασία των βήτα κυττάρων στο πάγκρεας. Όλα αυτά ομαλοποιούν την παραγωγή ινσουλίνης στον οργανισμό.
 • Τριγωνόφυλλο – Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι σπόροι του τριγωνόφυλλου βοηθούν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα επιβραδύνοντας τη διάσπαση και την απορρόφηση των υδατανθράκων στον εντερικό σωλήνα. Αυτό επιβραδύνει την απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο απότομης αύξησης της συγκέντρωσής της.
 • Τζίντζερ – αυτό το δημοφιλές βότανο χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές διαφορετικών εθνών. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορεί επίσης να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.
 • Δεντρολίβανο – διάφοροι ιατροί επιστήμονες τείνουν να το αποκαλούν φυσική θεραπεία διαβήτη επειδή είναι ικανό να διατηρεί φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης. Επιπλέον, το δεντρολίβανο παρέχει πρόληψη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπερβολικής αύξησης βάρους. Θεωρείται ότι ενισχύει τη γλυκόλυση του ήπατος και την οξείδωση των λιπαρών οξέων.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει όλο και περισσότερο διάφορα βότανα και συμπληρώματα για να καθορίσουν εάν μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη. Τέτοια βότανα και συμπληρώματα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για άτομα με προδιαβήτη ή διαβήτη – ειδικά για διαβήτη τύπου 2. Σε αυτό το πλαίσιο, σας συμβουλεύουμε να συνδυάσετε διαφορετικά εκχυλίσματα και να εξετάσετε ποια είναι καλύτερα για εσάς.

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να ελεγχθούν – εξαρτάται από εσάς

μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Όλοι γνωρίζουν ότι ο διαβήτης είναι μια κατάσταση που είναι μη αναστρέψιμη και επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης στο σώμα. Η καλύτερη θεραπεία του διαβήτη περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και φαρμακευτική αγωγή. Αλλά ορισμένα συμπληρώματα, όπως βότανα και άλλα φυσικά προϊόντα, μπορούν επίσης να έχουν ευεργετική επίδραση. Σε συνδυασμό με τη συμβατική θεραπεία, παρέχουν ανακούφιση από τα συμπτώματα και μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε άτομα που βρίσκονται σε προδιαβητική κατάσταση. Αυτό θα διατηρήσει τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα αποτρέψει την εμφάνιση διαφόρων δυσάρεστων συμπτωμάτων.

>>Για περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα, επισκεφτείτε την ενότητα του ιστολογίου μας!<<

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *