Συνήθειες για την υγεία του μαστού σας

Συνήθειες για την υγεία του μαστού σας

Το στήθος είναι απαραίτητο στοιχείο της γυναικείας σιλουέτας, προσδίδοντας θηλυκότητα και ελκυστικότητα στη σιλουέτα. Αναπτύσσονται κατά την εφηβεία και μπορεί να αυξηθούν σε μέγεθος μετά τη γέννηση όταν το στήθος έχει μεγαλώσει λόγω της διαθεσιμότητας του μητρικού γάλακτος.

Παρόλο όμως που αποτελούν αισθητικό στοιχείο της σιλουέτας κάθε γυναίκας, η υγεία της μπορεί να επηρεαστεί από διάφορες ασθένειες, όπως κάθε άλλο σημείο του σώματος. Δίνοντάς τους προσοχή και αναπτύσσοντας μερικές απλές αλλά υγιεινές συνήθειες, θα μπορείτε να φροντίζετε καλύτερα και να διατηρείτε το στήθος σας προστατευμένο. Η φροντίδα του στήθους σας πρέπει να είναι εξίσου σημαντική με την επαγγελματική περιποίηση των μαλλιών και τη χρήση των κατάλληλων καλλυντικών προσώπου.

Παρακάτω μοιραζόμαστε 6 από τις πιο σημαντικές πρακτικές που μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα. Επίσης, θα μοιραστούμε μαζί σας πιο πολύτιμες συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το στήθος σας για να είναι υγιές και όμορφο! Και αν έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα για να σας βοηθήσουν, διαβάστε περισσότερα για την κρέμα Wow Bust!

Γιατί είναι σημαντικό να προσέχουμε το στήθος;

προσέχουμε το στήθος

Ανεξάρτητα από την ηλικία της, κάθε γυναίκα πρέπει να λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα για να διατηρεί το στήθος της υγιές. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ σημαντικό και βοηθητικό να μάθουμε τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όσον αφορά το υγιές γυναικείο στήθος. Αυτό θα σας προτρέψει να αναζητήσετε αλλαγές που θα μπορούσαν να είναι σημάδια αναδυόμενων προβλημάτων. Όπως κάθε μέρος του σώματός σας, μάθετε τι να περιμένετε σε διάφορα στάδια της ζωής σας. Η γνώση της εμφάνισης και της αίσθησης του στήθους σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πότε έχει συμβεί κάτι διαφορετικό. Με τον ίδιο τρόπο που προσέχετε το δέρμα σας και προσέχετε τους νέους σπίλους, θα πρέπει να προσέχετε και το στήθος σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια εξέταση μαστού στην ετήσια επίσκεψή σας και μπορεί να σας διδάξει πώς να κάνετε μια εξέταση στο σπίτι. Ωστόσο, σε καταστάσεις όπως πόνος στο στήθος, μεγέθυνση μαστών και συμπτώματα αύξησης του μαστού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Έρευνες δείχνουν ότι οι τακτικές εξετάσεις μαστού μπορούν να παρέχουν καλή προστασία και πρόληψη έναντι επικίνδυνων ασθενειών.

Μερικές φορές μπορεί να ανησυχείτε ότι το στήθος σας δεν φαίνεται «σωστό». Αλλά τα περισσότερα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχούν οι γυναίκες δεν είναι πραγματικά τόσο ασυνήθιστα. Για παράδειγμα, είναι απολύτως φυσιολογικό εάν:

  • Το στήθος σας έχει λίγο διαφορετικό μέγεθος.
  • Το ένα στήθος κρέμεται λίγο πιο χαμηλά από το άλλο.
  • Έχετε τρίχες γύρω από τις θηλές σας.
  • Αισθάνεστε πόνο στο στήθος πριν και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές. Για παράδειγμα, κλείστε ένα ραντεβού εάν παρατηρήσετε:

  • Ένα σκληρό εξόγκωμα όπως δεν έχετε νιώσει ποτέ πριν.
  • Πρήξιμο γύρω από το στήθος, την κλείδα ή τη μασχάλη.
  • Ξηρό, σκασμένο, κόκκινο ή παχύ δέρμα (σαν φλούδα πορτοκαλιού) γύρω από τη θηλή.
  • Διαρροή αίματος ή υγρού (εκτός από γάλα) από τις θηλές σας.
  • Ζεστασιά ή φαγούρα στο στήθος.

Αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνουν πάντα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά είναι σημαντικό να ελεγχθείτε από γιατρό. Αυτές μπορεί να είναι εντελώς ακίνδυνες αλλαγές ή μπορεί να προκαλούνται από ερεθισμό ή μόλυνση που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν η θηλή σας φαίνεται να τραβάει πίσω στο στήθος. Αλλά μόνο αν πρόκειται για αλλαγή στην εμφάνισή σας. Περίπου το 10% των γυναικών έχουν φυσικά ανεστραμμένες θηλές. Δεν είναι πρόβλημα αν είναι κάτι που το είχατε όλο αυτό το διάστημα.

Χρήσιμες συνήθειες για υγιές στήθος

Ήρθε η ώρα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα μας με τις πιο υγιεινές και ωφέλιμες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το στήθος σας υγιές. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε τις περισσότερες από τις τεχνικές στην καθημερινότητά σας για να κάνετε τη φροντίδα του στήθους σας μια ευχάριστη συνήθεια.

1. Εύκολο μασάζ για υγιές στήθος

μασάζ για υγιές στήθος

Το λεμφικό σύστημα μπορεί να τονωθεί καλά μετά από ένα ωραίο μασάζ στο στήθος. Κάνοντας μασάζ στο στήθος σας, θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος, θα αυξήσετε τη ροή του οξυγόνου στο αίμα και την καλύτερη κατανομή του. Αυτό, με τη σειρά του, θα βελτιώσει τη συνολική κατάσταση και την εμφάνιση του δέρματος του μαστού σας. Προβλήματα όπως το στήθος σε απόσταση θα μειωθούν επίσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν συνδυάζετε τακτικό μασάζ με κατάλληλες ασκήσεις στο στήθος.

Ξεκινήστε το μασάζ από τον ώμο και συνεχίστε κατά μήκος του στήθους και του γοφού, πλησιάζοντας σταδιακά το στήθος με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ολοκληρώστε με ελαφριά πίεση στη θηλή.

Σπουδαίος:

Το μασάζ και οι καλές συνήθειες μπορούν να προάγουν την υγεία του μαστού, αλλά δεν υποκαθιστούν τακτικές εξετάσεις. Αλλά το μασάζ μπορεί να είναι το πρώτο που θα σας πει για την παρουσία ανωμαλιών, οι οποίες θα πρέπει να σας οδηγήσουν σε έναν ειδικό.

2. Προσέξτε το βάρος σας και μείνετε ενυδατωμένοι

Προσέξτε το βάρος σα

Το υπερβολικό βάρος οδηγεί σε παχυσαρκία. Και αυτό ενέχει κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, σε αντίθεση με τις γυναίκες που διατηρούν ένα υγιές βάρος. Δώστε προσοχή στο βάρος σας, όχι από ματαιοδοξία, αλλά για να είστε υγιείς.

Η άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή είναι από τις υγιεινές πρακτικές που μπορείτε να μετατρέψετε σε συνήθειες. Προσοχή σε αυτές τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες!

Επίσης, πιείτε νερό! Το νερό βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης των κυττάρων, κάτι που είναι σαν καύσιμο για αυτά. Προωθεί την παροχή βιταμινών και μετάλλων καθώς και θρεπτικών συστατικών. Πίνοντας νερό, θα μπορέσετε να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, σαν ένα φυσικό φίλτρο που θα διατηρήσει το λεμφικό και το κυκλοφορικό σας σύστημα σε βέλτιστη κατάσταση.

Η κατανάλωση τσαγιού από βότανα για την τόνωση του στήθους σας μπορεί να είναι καλός βοηθός.

3. Άσκηση και εφίδρωση

Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα θα εμποδίσει το λεμφικό σύστημα να σχηματίσει μπλοκαρίσματα, καθώς καθαρίζει το υγρό από τις τοξίνες.

Μελέτες δείχνουν:

Έρευνες στο πεδίο δείχνουν ότι η συνήθεια της άσκησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μεταξύ 20% και 80%, ανάλογα με τη γενετική μας προδιάθεση.

Άσκηση και εφίδρωση Μια τέτοια συνήθεια θα τονώσει το σώμα σας να παράγει μια ορμόνη που μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοήθων κυττάρων στον ιστό του μαστού. Θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Η άσκηση, μεταξύ άλλων, θα σας κάνει να ιδρώσετε. Η ενεργή εφίδρωση βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις συσσωρευμένες τοξίνες με τον ιδρώτα. Η εφίδρωση μέσω της άσκησης, της σάουνας ή κάτι παρόμοιο βελτιώνει τη συνολική υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς απαλλάσσεστε από την τοξική δηλητηρίαση.

Ξέρατε ότι…

Το φυτό Pueraria Mirifica είναι γεμάτο φυτοοιστρογόνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική του ικανότητα να μεγεθύνει και να ανυψώνει φυσικά το μπούστο, διαμορφώνοντας την ονειρεμένη σιλουέτα.

4. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ οδηγεί στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και εμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία των οργάνων.

Η υπερβολική κατανάλωσή του οδηγεί επίσης σε κατακράτηση υγρών, αυξάνει τον κίνδυνο μιας σειράς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της τοξικής δηλητηρίασης που προκαλείται από τις συσσωρευμένες επιβλαβείς ουσίες. Σας συνιστούμε να κάνετε μια τακτική αποτοξίνωση με χυμό.

Περίεργο γεγονός:

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού την ημέρα είναι αποδεκτή και οι ουσίες που περιέχονται στο κρασί μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

5. Ερευνήστε το οικογενειακό σας ιστορικό

οικογενειακή επιβάρυνση, υγεία Μελέτες στον τομέα δείχνουν ότι πάνω από το 15% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού εμφανίζονται σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Εάν κάποιος στην οικογένειά σας έχει υποφέρει από αυτόν τον τύπο καρκίνου, ο κίνδυνος να τον αναπτύξετε είναι υψηλότερος.

Δεδομένου του οικογενειακού σας ιστορικού, συμβουλευτείτε έναν ειδικό και φροντίστε προσεκτικά το στήθος σας. Η πρόληψη είναι το κλειδί για την ευνοϊκή ανάπτυξη.

6. Η σημασία των τακτικών αναθεωρήσεων

τακτικών αναθεωρήσεων

Οι ασθένειες του μαστού είναι επικίνδυνες, ο καρκίνος, οι κύστεις και μια σειρά από άλλα προβλήματα εντοπίζονται συνήθως μόνο μετά από στοχευμένη εξέταση με ειδικό. Για την ασφάλεια της υγείας σας, θα πρέπει να επισκέπτεστε έναν ειδικό μαστολόγο τουλάχιστον μία φορά κάθε τρία χρόνια.

Καθώς γερνάμε, τα κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν, αναγεννώνται πιο αργά και εκφυλίζονται σε κακοήθη, λόγω της εξασθένησης του ανοσοποιητικού, του ανθυγιεινού τρόπου ζωής ή απλώς της γενετικής προδιάθεσης. Όταν είστε άνω των 40 ετών, καλό είναι να κάνετε πιο συχνές τις επισκέψεις σας σε έναν ειδικό.

Μερικές ακόμα συμβουλές για την υγεία του μαστού

Στις παρακάτω γραμμές, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά ακόμη σημαντικά πράγματα σχετικά με τη διατήρηση ενός υγιούς στήθους. Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες για να αλλάξετε θετικά τις γνώσεις και τη στάση σας για το στήθος σας και την υγεία τους.

Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών

Μελέτες δείχνουν ότι η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης D μπορεί να είναι η αιτία διαφόρων παθήσεων του μαστού στις γυναίκες. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D αυξάνουν τις πιθανότητες θετικής έκβασης κρίσιμων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Έτσι σε κάθε περίπτωση, η πρόσληψη βιταμίνης D είναι απαραίτητη για την υγεία του μαστού και θα πρέπει να προσπαθείτε να το κάνετε σχεδόν καθημερινά. Εφαρμόστε αντηλιακό όταν στέκεστε σε δυνατό ήλιο και τρώτε περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D.

Επιλέξτε ένα κατάλληλο σουτιέν

κατάλληλο σουτιέν, υγεία του μαστού

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό πράγμα – μάθετε να επιλέγετε το σωστό μέγεθος και μοντέλο σουτιέν ανάλογα με την ατομικότητα του μπούστου σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται συνηθισμένο, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Όταν οι μαστοί δεν λαμβάνουν αρκετή υποστήριξη, ο ιστός αρχίζει να τεντώνεται και να χαλαρώνει νωρίτερα. Γι’ αυτό μερικές φορές παρατηρείται πτώση του μαστού σε νεαρά κορίτσια. Μετρήστε λοιπόν το μέγεθος του στήθους σας κάθε χρόνο και αγοράστε το σωστό μέγεθος σουτιέν για εσάς. Όσον αφορά τα αθλητικά σουτιέν, αλλάξτε τα κάθε έξι μήνες.

Τρώτε σκούρα σταφύλια

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα πράγμα, αλλά ορισμένες τροφές έχουν ειδικές ιδιότητες για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων υγείας του μαστού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα σκούρα σταφύλια. Το δέρμα του σταφυλιού έχει ειδικές αποδεδειγμένες ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα του μαστού σας από ζημιές. Τρώτε λοιπόν τακτικά σκούρα σταφύλια για να διατηρήσετε το στήθος σας υγιές. Επίσης, προσθέστε λίγο φολικό οξύ στη διατροφή σας.

Η φροντίδα του μαστού είναι φροντίδα ζωής

Η φροντίδα του μαστού

Αν και το μπούστο είναι απαραίτητο στοιχείο της σεξουαλικότητας μιας γυναίκας, η φροντίδα του δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα ματαιοδοξίας, αλλά φροντίδας για την υγεία και τη ζωή. Οι παραπάνω συνήθειες ομορφιάς του στήθους μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του στήθους σας, όχι μόνο οπτικά, αλλά και από άποψη υγείας.

Σταματήστε να παραμελείτε το στήθος σας και υιοθετήστε αυτές τις λίγες απλές αλλά ωφέλιμες συνήθειες. Όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα στο δέρμα σας, αλλά θα σας βοηθήσουν ενεργά στην πρόληψη μιας σειράς ασθενειών. Απολαύστε ένα όμορφο μπούστο και ένα υγιές σώμα! Αν δεν σας αρέσουν οι κάψουλες, επωφεληθείτε από το νέο προϊόν σε μορφή κρέμας Wow Bust!

Ό,τι κι αν κάνετε, είναι σημαντικό να το κάνετε τακτικά και να μην το ξεχνάτε. Ως εκ τούτου, ο καταλληλότερος τρόπος για να υιοθετήσετε μόνιμες συμβουλές υγειονομικής περίθαλψης είναι να τις κάνετε μέρος των καθημερινών σας συνηθειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *