Αιτίες πόνου στις αρθρώσεις, στην πλάτη και στη μέση – Πώς να αντιμετωπίσετε το 2024

Αιτίες πόνου στις αρθρώσεις, στην πλάτη και στη μέση - Πώς να αντιμετωπίσετε το 2021

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών υποφέρουν συχνότερα από πόνους στις αρθρώσεις, την πλάτη και τη μέση.Αυτό όμως που είναι πιο ανησυχητικό είναι η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης αρθρίτιδας και οστεοχονδρωσίας σε άτομα νεαρής και δραστήριας ηλικίας. . Οι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου μυοσκελετικών ενοχλήσεων είναι πολλοί. Μεταξύ των πιο κοινών από αυτά είναι η αυξανόμενη συμφόρηση. Και επίσης το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πίσω από έναν υπολογιστή.

Με την παρουσία των πρώτων συμπτωμάτων πόνου στην πλάτη, τους μυς και τη μέση, μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα. Πρώτα, κάντε ελαφριές ασκήσεις φυσιοθεραπείας κάθε ώρα – μιάμιση ώρα. Μπορείτε επίσης να φαίνεστε περίεργοι στους άλλους στο γραφείο. Αλλά μπορείτε επίσης να τους επηρεάσετε θετικά εμπλέκοντάς τους. Εάν τα παράπονα επιμένουν για το υπόλοιπο της ημέρας, χρησιμοποιήστε βότανα για την αποκατάσταση των αρθρώσεων και την αντιφλεγμονώδη φροντίδα. Εφαρμόστε τα τακτικά, ως τσάι ή κομπρέσες.

Εάν λαμβάνεται από το στόμα, μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια εξαιρετική μέθοδο για αποτοξίνωση στο σπίτι και αφαίρεση φλεγμονής. Μειώστε περαιτέρω το άγχος με γιόγκα και διαλογισμό. Επικεντρωθείτε επίσης σε αυτό που τρώτε. Η υπερβολική μαρμελάδα, τα ζυμαρικά και τα επιβλαβή λίπη προκαλούν ουρική αρθρίτιδα. Μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από τα αποδεδειγμένα αποτελεσματικά βιολογικά προϊόντα για τις άρρωστες αρθρώσεις. Ένα από αυτά που απολαμβάνει υψηλές βαθμολογίες στις κριτικές πελατών και στα σχόλια στα φόρουμ είναι η κρέμα Hondro Life.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες του πόνου στις αρθρώσεις, την πλάτη και τη μέση; Υπάρχει κίνδυνος μυϊκής βλάβης; Πώς να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, της οστεοχόνδρωσης και της οστεοαρθρίτιδας;

Μάθετε τα πάντα για την εξάλειψη του πόνου στην πλάτη, στις αρθρώσεις και στη μέση παρακάτω!

Πόνος στην πλάτη, στη μέση και στις αρθρώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Πόνος στην πλάτη, στη μέση και στις αρθρώσεις

Ο πόνος στην πλάτη και τις αρθρώσεις είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι να το έχετε ζήσει στους ώμους σας ή θα συμβεί σύντομα. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος να επισκεφτείτε γιατρό. Μπορεί απλώς να προκληθεί από τυχαίο φορτίο σε μυ ή σύνδεσμο. Επομένως, συνεχίστε τις συνηθισμένες καθημερινές σας δραστηριότητες και μην σταματήσετε να κινείστε.

Η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση δεν θα επιδεινώσουν τα παράπονα. Ακόμα κι αν νιώθετε κάποια ενόχληση στην αρχή. Μάλιστα, όσο αποφεύγετε τη συμφόρηση, συμβάλλει στην ανάρρωση. Η σπονδυλική στήλη είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του σώματος και του δίνει ευλυγισία και δύναμη. Αποτελείται από 24 οστά, γνωστά ως σπόνδυλοι, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Αυτά τα οστά έχουν δίσκους μεταξύ τους και πολύ δυνατούς συνδέσμους και μυς.

Αυτά στον κόκκυγα στο κάτω μέρος της πλάτης είναι συγχωνευμένα μεταξύ τους. Ο νωτιαίος μυελός περνά μέσα στους σπονδύλους που τον προστατεύουν. Συνδέεται με τον εγκέφαλο μέσω της βάσης του κρανίου και με το υπόλοιπο σώμα μέσω των νεύρων. Είναι επίσης γνωστές ως νευρικές ρίζες. Με την ηλικία, οι δομές της σπονδυλικής στήλης γίνονται παρωχημένες. Οι δομές παραμένουν ισχυρές, αλλά η σπονδυλική στήλη σκληραίνει. Έτσι εμφανίζονται διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας.

Οι κύριες αιτίες του πόνου στις αρθρώσεις μπορεί να είναι οι ακόλουθες:

  • Φυσική ατροφία των μυών και των συνδέσμων που σχετίζεται με την προχωρημένη ηλικία.
  • Η παρουσία παχυσαρκίας, η οποία δημιουργεί υπερβολικό στρες στη σπονδυλική στήλη και τα οστά.
  • Διάφορες χρόνιες ασθένειες, όπως η νόσος του Lyme, η ψωρίαση, η ουρική αρθρίτιδα, η αρθρίτιδα ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

3 Κύριοι τύποι πόνου στις αρθρώσεις και στη μέση

αρθρώσεις και στη μέση

Ο πόνος στη μέση και στον αυχένα είναι από τις πιο κοινές αιτίες σωματικής δυσφορίας. Ο πόνος είναι συνήθως αποτέλεσμα προβλημάτων με το μυοσκελετικό σύστημα. Κυρίως με τη σπονδυλική στήλη, συμπεριλαμβανομένων των οστών της σπονδυλικής στήλης, των δίσκων και των μυών και των συνδέσμων που την υποστηρίζουν.

Η κάτω σπονδυλική στήλη συνδέεται με τη σπονδυλική στήλη στο άνω μέρος της πλάτης από πάνω και με τη λεκάνη μέσω της. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι εύκαμπτη, επιτρέποντας την περιστροφή, τη συστροφή και την κάμψη. Παρέχει δύναμη – για ορθοστασία, περπάτημα και ανύψωση. Έτσι, το κάτω μέρος της πλάτης εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες. Ο πόνος στη μέση μπορεί να περιορίσει πολλές δραστηριότητες και να βλάψει σοβαρά την ποιότητα ζωής.

Οι 3 κύριοι τύποι πόνου στην πλάτη και στις αρθρώσεις είναι:

  1. Τοπικός πόνος. Εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μέσης. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος πόνου στην πλάτη. Η αιτία είναι συνήθως ένας μικρός τραυματισμός δίσκου, αρθρίτιδα και μυϊκά διαστρέμματα και καταπονήσεις. Μπορεί να είναι σταθερή και επώδυνη ή περιοδική και οξεία.
  2. Ακτινοβόλος πόνος. Απλώνεται από το κάτω μέρος της πλάτης προς τα κάτω στα πόδια. Ο πόνος μπορεί να είναι αμβλύς ή οξύς και έντονος. Συνήθως, επηρεάζει μόνο το πλάι ή το πίσω μέρος του ποδιού. Είναι ένδειξη για συμπίεση της νευρικής ρίζας που προκαλείται από διαταραχές όπως η δισκοκήλη, η ισχιαλγία, η οστεοαρθρίτιδα ή η σπονδυλική στένωση.
  3. Μεταφερόμενος πόνος. Γίνεται αισθητό σε διαφορετικό μέρος από το πραγματικό που το εκπέμπει. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι που έχουν έμφραγμα βιώνουν πόνο στο αριστερό τους χέρι.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να εξαλείψετε με επιτυχία τον πόνο στην πλάτη, τις αρθρώσεις και το κάτω μέρος της πλάτης με τις ακόλουθες 5 μεθόδους:

# 1. Βελονισμός και Μασάζ – Μια δοκιμασμένη στο χρόνο μέθοδος κατά του πόνου των αρθρώσεων

Το μασάζ μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο στη μέση. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι ο βελονισμός και ο βελονισμός έχουν τα ίδια οφέλη για το σώμα. Ο χειρισμός της σπονδυλικής στήλης, που γίνεται από χειροπράκτες, οδηγεί σε ανακούφιση. Ειδικά όταν συνδυάζεται με πρόγραμμα προπόνησης. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει τον μεταβολισμό σας, αλλά σας ζεσταίνει αρκετά. Τα αποτελέσματα της καθημερινής χρήσης βιομαγνητικών πάτους Steplex είναι παρόμοια.

# 2. Επενδύστε σε ένα άνετο στρώμα – Η ποιοτική ξεκούραση καταπραΰνει την πλάτη σας

Επενδύστε σε ένα άνετο στρώμα

Συνιστάται να κοιμάστε σε μια άνετη θέση σε ένα μεσαίου σκληρού στρώματος. Οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα μπορούν να βάλουν ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά τους. Οι άνθρωποι που κοιμούνται στο πλάι θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι για να κρατούν το κεφάλι τους σε ουδέτερη θέση. Έτσι δεν θα γέρνουν προς το κρεβάτι ή προς τα πάνω προς το ταβάνι. Θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα άλλο μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά τους. Και οι μηροί και τα γόνατά τους πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Αυτό θα ανακουφίσει σταδιακά τον πόνο στην πλάτη και στη μέση. Όσοι κοιμούνται με στομάχι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν.

# 3. Εναλλαγή ζεστών και κρύων κομπρέσων για επιτάχυνση του μεταβολισμού

Η εφαρμογή ζεστής ή κρύας θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην ανακούφιση από τη φλεγμονή. Συνιστώνται κρύες κομπρέσες για τις πρώτες 2 ημέρες μετά τον σωματικό τραυματισμό. Προσοχή όμως! Ο πάγος δεν πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Τυλίξτε το σε έναν επίδεσμο ή σε μια πετσέτα. Αφήστε το για 20 λεπτά, κάντε μια παύση και μετά εφαρμόστε το για άλλα 20 λεπτά για διάστημα 60 έως 90 λεπτών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές τις πρώτες 24 ώρες. Ζεστές κομπρέσες εφαρμόζονται στα ίδια διαστήματα εάν τα συμπτώματα γίνουν χρόνια. Το Hondrolife λειτουργεί ακόμα καλύτερα από αυτές τις θεραπείες.

# 4. Αποφύγετε να σηκώνετε πολύ βαριά αντικείμενα

Αποφύγετε να σηκώνετε

Εάν ο πόνος και το αίσθημα των κράμπων δεν έχουν γίνει ακόμη χρόνιο, αρχίστε να αποφεύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα. Ζητήστε από κάποιον άλλο να κάνει αυτές τις δραστηριότητες ενώ αναρρώνετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τη σωματική δραστηριότητα. Αντιθέτως, βοηθά στη σωστή κίνηση και το ζέσταμα. Εάν θέλετε να σταθείτε ξανά στα πόδια σας ακόμα πιο γρήγορα – εφαρμόστε τη βιολογική κρέμα με θερμαντική δράση HondroStrong.

# 5. Περιορίστε τις θερμίδες και ελέγξτε το βάρος σας!

Η σπονδυλική στήλη δεν έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υπερβολικού βάρους. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους βοηθά στη μείωση του στρες και της πίεσης στις αρθρώσεις. Η φόρμα μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο πόνο και καλύτερη λειτουργία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Arthritis & Rheumatology διαπίστωσε ότι τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα είχαν σημαντικά μεγαλύτερη εκφύλιση του οσφυϊκού δίσκου.

Μετακινήστε τις αρθρώσεις και τον σταυρό

τον σταυρό

Η έλλειψη επαρκώς συντονισμένης και συστηματικής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Συνιστάται η τακτική, αλλά ελαφριά, άσκηση για να λειτουργούν κανονικά το σώμα και τα όργανα. Μετατρέψτε τα σε μια διασκεδαστική καθημερινή ιεροτελεστία για να παραμείνετε υγιείς και νεανικοί!

Βρείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο ιστολόγιό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *