Τι σημαίνει Εμβοές; – Αιτίες και θεραπεία

Θόρυβος στην πόλη

Σχεδόν όλοι έχουν βιώσει μια ενοχλητική περίοδο εμβοών. Αυτό μπορεί να συμβεί με χρόνια αϋπνία, όταν τα ηχητικά σήματα που αποστέλλονται από τον εγκέφαλο δεν διαβάζονται σωστά από το περιφερειακό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Κατ ‘αρχήν, δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά η διαρκής σύντροφος στην καθημερινή μας ζωή σηματοδοτεί ότι πρέπει να συμβουλευτούμε έναν γιατρό και να αναζητήσουμε μια κατάλληλη λύση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή διαταραχή της ακοής. Χαρακτηρίζεται από τον μόνιμο ήχο κουδουνίσματος, αντηχεί ή χτυπά στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Ας μάθουμε ποιοι είναι οι λόγοι για την εμφάνισή του, καθώς και ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι θεραπείας.

Αιτίες εμβοής – Υπάρχει ανάγκη ανησυχίας;

Ακόμα κι αν ήταν πριν από πολύ καιρό, συμβαίνει σε κάθε άτομο να ακούει περίεργους ή ελαφρώς ενοχλητικούς θορύβους από καιρό σε καιρό. Μερικές φορές εκφράζονται με τη μορφή κουδουνίσματος, σφυρίγματος, συνεχούς βουητού, ήχου παρόμοιου με αυτό του κέρατου του αυτοκινήτου ή ακόμα και σφυρίγματος. Η εμφάνισή τους δεν είναι πάντα ανησυχητική. Μπορεί να είναι απλά ένα σημάδι κόπωσης. Υπάρχουν πολλά μικρά κόλπα που ισχύουν για πραγματικά υγιή ύπνο.

Ο ιατρικός όρος για την εμβοή είναι εμβοές και εμφανίζεται συχνότερα από ό, τι νομίζετε, αλλά τον προσέχετε μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι ισχυρότερος ή γίνεται χρόνιο φαινόμενο. Συνήθως οφείλεται σε αλλαγή πίεσης μετά το ταξίδι με αεροπλάνο, την επιβίβαση ή την κατάβαση ενός βουνού ή έναν πολύ ψηλό όροφο ενός κτηρίου, μια ξαφνική αλλαγή στη στάση του σώματος, επίπονη σωματική δραστηριότητα και την παρουσία νερού στα αυτιά.

γυναίκα με πονοκέφαλο

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα και απαιτεί ιατρική εξέταση και κατάλληλη θεραπεία. Οι παθολογικοί λόγοι για αυτό μπορεί να είναι οι εξής:

 • Ωτίτιδα;
 • Μόλυνση μέρους του αυτιού ή του μυδιού.
 • Μερική διάτρηση ή πλήρης τυμπανική ρωγμή.
 • Σκληρυμένα οστά στο αυτί.
 • Παρουσία αναπτύξεων, κύστεων ή όγκων.
 • Νόσος του Meniere;
 • Ανάπτυξη νευρολογικών καταγγελιών.
 • Διαβήτης και παχυσαρκία
 • Σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Εμβοές και τραυματισμοί:

Η ανάπτυξη μιας χρόνιας νόσου δεν είναι ο μόνος άλλος λόγος για την εμφάνιση εμβοών. Αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε ένα νέο ή παλιό φυσικό τραύμα που σας θυμίζει τον εαυτό σας. Αυτά είναι αυτά που προκαλούνται από ένα χτύπημα στο κεφάλι ή σε άμεση γειτνίαση με το τύμπανο. Μπορούν να εμφανιστούν όταν πέφτουν.

Ο θόρυβος και ο συριγμός σε αυτόν τον τομέα είναι ένα από τα συμπτώματα της υπέρτασης και της στεφανιαίας νόσου. Μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να εξουδετερώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση με το Detonic. Άλλες καταστάσεις που οδηγούν σε αυτόν τον τύπο βουητού περιλαμβάνουν την κατάχρηση ναρκωτικών, το χρόνιο άγχος, την κόπωση ή το άγχος, τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, τη συχνή έκθεση σε δυνατή μουσική ή ηχητικά ερεθίσματα και τη χρήση ενισχυμένων ακουστικών.

γυναίκα

Ποιες είναι οι συνέπειες του μόνιμου εμβοή;

Η λήψη κατάλληλων μέτρων είναι το κλειδί για τη σωστή αντιμετώπιση της εμβοής. Όταν εντοπίσετε το πρόβλημα και διαρκεί περισσότερο από μία ή δύο εβδομάδες, είναι καιρός να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε εντελώς τον εαυτό σας. Ο αριθμός των κυττάρων ακοής θα εξαντληθεί απλά σε κάποιο σημείο. Μια άλλη πιθανή επιλογή είναι η επίτευξη υπεραισθησίας – υπερευαισθησίας σε κάθε τύπο ήχου λόγω υπερβολικής διέγερσης.

Τα άτομα που πρέπει να ζήσουν ενεργά και υποφέρουν από εμβοές διατρέχουν τον κίνδυνο:

 • Συχνά πονοκέφαλος
 • Επιληπτικές κρίσεις
 • Χρόνια αϋπνία
 • Κατάθλιψη, απάθεια, σταθερή αίσθηση κόπωσης και κόπωση
 • Σοβαρές συνέπειες για την Ψυχή.

Εμβοές – Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του βουητού

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι η εξέταση ενός γιατρού είναι υποχρεωτική εάν ακούτε συνεχώς να χτυπάει ή να σφυρίζει στο τύμπανο. Είναι ο μόνος που μπορεί να αξιολογήσει αντικειμενικά τι ακριβώς είναι λάθος με εσάς, καθώς και να καθορίσει συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ωστόσο, για να επιταχύνετε την ανάκαμψή σας, μπορείτε να σας αρέσουν και να εφαρμόσετε μερικές από τις καλές πρακτικές που αναφέρονται παρακάτω.

Χρήσιμη πρακτική №1: Τρώτε λιγότερα λιπαρά τρόφιμα!

μπέικον, λιπαρά τρόφιμα

Εμβοές – αυτό μπορεί να σχετίζεται άμεσα με την υψηλή αρτηριακή πίεση. Και μετά – με χοληστερόλη. Εάν έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε λιπαρά προϊόντα κρέατος, τηγανητά, ζαχαροπλαστικά και ζυμαρικά, τότε ήρθε η ώρα να εισαγάγετε καλύτερο έλεγχο βάρους και να απαλλαγείτε από τουλάχιστον το 10% των υπερβολικών θερμίδων. Μια πραγματικά υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, «καθαρό» κρέας και ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Χρήσιμη πρακτική №2: Αποφύγετε τον υπερβολικά δυνατό ήχο!

Όλοι λατρεύουμε τα ποιοτικά πάρτι να προσφέρουμε ως έσχατη λύση, αλλά παρουσία χρόνιας εμβοής, είναι καλύτερο να αποφύγετε υπερβολικά θορυβώδη εστιατόρια και μεγάλο όγκο. Μειώστε τα ντεσιμπέλ στα οποία ακούτε μουσική λίγο. Η βελτίωση θα συμβεί σύντομα!

Χρήσιμη πρακτική №3: Πίνετε περισσότερα υγρά και ασκείστε τακτικά!

Η εκτέλεση ελαφρών αλλά καθημερινών ασκήσεων όπως γυμναστική, τζόκινγκ, γιόγκα ή άλλες δραστηριότητες που είναι υπεύθυνες για τη σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος, επιταχύνει την εξάλειψη των ενοχλητικών βουητών και του βουητού. Μπορούν να εξασκηθούν ως ένα καλό προληπτικό μέτρο. Η πρόσληψη υγρών είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική, καθώς οι παρατεταμένες περίοδοι αφυδάτωσης οδηγούν σε επανεμφάνιση θορύβου.

Χρήσιμη πρακτική №4: Παρακολουθήστε τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης!

παιδί, γιατρός, καρδιά

Η υπέρταση οδηγεί σε απότομη αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων τύπων ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος. Συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση μόνιμης εμβοής και την επακόλουθη μερική ή πλήρη απώλεια ακοής. Γι ‘αυτό η παρακολούθηση της αρτηριακής σας πίεσης είναι σημαντική. Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων και ποτών που αυξάνουν τα επίπεδα! Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα ομαλοποίησης του αίματος, όπως το Tonerin.

Χρήσιμη πρακτική №5: Καταργήστε το άγχος από τη ζωή σας!

Ο γρήγορος ρυθμός ζωής στη μεγάλη πόλη κάνει όλους μας μια ιδέα πιο ανήσυχη και νευρική. Η κυκλοφορία, η δουλειά, το σπίτι, το σύνδρομο εξουθένωσης είναι όλοι παράγοντες που καταστρέφουν τη χαρά της ζωής σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για τα πάντα, πόσο μάλλον να δίνουμε ποιοτική προσοχή στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αλλάξτε αυτό. Είστε η μηχανή της πραγματικότητάς σας. Μην το ξεχνάς.

γυναίκα, άγχος

Απολαύστε τη ζωή και δώστε την απαραίτητη προσοχή στο σώμα σας!

Μην αγνοείτε τη χρόνια εμβοή. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα από το σώμα σας ότι κάτι δεν πάει καλά. Δώστε του την απαραίτητη προσοχή και φροντίστε να δείτε έναν γιατρό. Χαλαρώστε περισσότερο και φάτε σωστά και φυσικά. Οι ασθένειες που έχουμε απλώς αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μας. Έχετε το θάρρος να αλλάξετε ό, τι σας επηρεάζει αρνητικά! Αν θέλετε να φροντίσετε σωστά τα αυτιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις σταγόνες λαδιού Sense Sepure.

Για περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.