Ακμή – Μύθοι για αυτήν – 10 Κορυφαίοι

μύθοι για την ακμήΗ ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα και σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι μ’ αυτό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Η ακμή επηρεάζει κυρίως τους εφήβους και ευτυχώς μερικοί από αυτούς απαλλάσσονται από αυτή καθώς μεγαλώνουν.

Υπάρχουν όμως ορισμένα άτομα που δεν μπορούν να απαλλαγούν από την ακμή ακόμα και αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η ακμή γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο και μακροχρόνιο πρόβλημα και στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνει τη μορφή κύστεων και γίνεται τόσο σοβαρή ώστε ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή να μην μπορεί να φανεί αποτελεσματική ως θεραπεία.

Κάθε μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο πρόβλημα της ακμής τους. Ένα από τα βασικά πράγματα για την ακμή είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι και η θεραπεία για καθένα από αυτούς διαφέρει. Ορισμένα είδη ακμής μπορούν να θεραπευτούν με κοινές θεραπείες όπως περιποίηση στο σπίτι και ορισμένους τύπους φαρμάκων, χωρίς ιατρική συνταγή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τύποι που είναι τόσο επίμονοι που χρειάζονται πραγματικά τα θαυματουργές θεραπείες.

Μια εξαιρετική λύση για να περιποιηθείτε το δέρμα σας είναι η κρέμα Intenskin.

Σήμερα υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την ακμή. Δεν είναι όλα όσα γράφονται ή λέγονται για την ακμή αλήθεια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να πιστεύουν σε ό, τι ακούν ή διαβάζουν σχετικά με αυτή. Παρακάτω παρουσιάζεται μία λίστα 10 κορυφαίων μύθων για την ακμή που έχουν αποκαλυφθεί. Ας ρίξουμε μία ματιά.

Η σοκαλάτα προκαλεί ακμή

γυναίκα που τρώει σοκολάταΑν αγαπάτε τη σοκολάτα και αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της ακμής, δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σοκολάτα που προκαλεί ακμή. Η σοκολάτα δε συμβάλλει στην έξαρση της ακμή, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα στις σοκολάτες.

Η σκόνη κακάο που περιέχεται στις σκούρες σοκολάτες περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του δέρματος. Έτσι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η σοκολάτα, αλλά τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης. Τα τεχνητά γλυκαντικά και τα σάκχαρα που περιέχονται στην επεξεργασμένη σοκολάτα ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος που είναι το έλαιο που παράγεται στους πόρους.

Τα σάκχαρα επίσης αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την ακμή. Έτσι, για να απαλλαγούμε από την ακμή ή για τον έλεγχο του προβλήματος πρέπει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη.

Οι μάσκες προσώπου προστατεύουν το δέρμα

γυναίκα που βάζει μάσκα προσώπουDIY – σπιτικές μάσκες προσώπου είναι πολύ δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Υπάρχουν χιλιάδες blog και ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί για να τονίσουν τη σημασία των μασκών προσώπου. Ωστόσο, οι μάσκες προσώπου δεν αποτελούν θαύμα για την ακμή. Υπάρχουν μερικές που ίσως φανούν αποτελεσματικές στη θεραπεία ή τον έλεγχο της ακμής, αλλά είναι σημαντικό να προχωρούμε με προσοχή στη δοκιμή μιας νέας μάσκας προσπώπου. Μερικά συστατικά όπως το λεμόνι και η κανέλα πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ακμής και σύμφωνα με τις οδηγίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μάσκες προσώπου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα για τις καλλυντικές μάσκες

Το μαύρισμα είναι θεραπεία για την ακμή

γυναίκα που κάνει ηλιοθεραπείαΤο φως του ήλιου είναι πηγή βιταμίνης D και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτή η βιταμίνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της ακμής. Ενώ η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το ανθρώπινο σώμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.

Στην πραγματικότητα, οι ακτίνες του ήλιου είναι από τις πιο κοινές αιτίες του καρκίνου του δέρματος. Η πρόωρη γήρανση μπορεί επίσης να παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα υπερέκθεσης στον ήλιο.

Η ακμή προκαλείται από το αντηλιακό

γυναίκα που βάζει αντηλιακή κρέμαΥπάρχουν τόσο πολλά αντηλιακά στην αγορά που περιέχουν διαφορετικά συστατικά και χημικές ουσίες, οπότε είναι λανθασμένο να πούμε ότι όλα τα αντηλιακά προκαλούν ακμή.

Τα αντηλιακά που κατασκευάζονται από καλές μάρκες και εταιρείες δεν περιέχουν άρωμα και λάδι που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να ερεθίσουν το δέρμα. Έτσι, όταν ψάχνετε για ένα αντηλιακό, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει άρωμα ή λάδι.

Η απολέπιση του δέρματος βοηθά στην πρόληψη της ακμής

γυναίκα με βρώμικα μάγουλαΑν έχετε ακμή στο σώμα σας, ίσως μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή της με απολέπιση. Αλλά αν ψάχνετε για τη θεραπεία της ακμής στο πρόσωπο, τότε η απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και να ερεθίσει το δέρμα του, κάνοντας το επιρρεπές σε πιθανή έξαρση του προβλήματος.

Έτσι, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε την απολέπιση στο πρόσωπο, διότι το δέρμα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητο.

Οι ενυδατικές ουσίες προκαλούν ακμή

γυναίκα που βάζει με όμορφο δέρμα ένα νερόΠρέπει να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για την επιλογή των ενυδατικών κρεμών ή λοσιόν επειδή ακριβώς όπως το αντηλιακό, υπάρχουν μερικές μάρκες που δεν προκαλούν ακμή. .

Για να θεραπεύσετε την ακμή ή για να απαλλαγείτε από αυτή, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ενυδατικών που βασίζονται σε έλαια. Αντ ‘αυτού, πρέπει να επιλέξετε ενυδατικές με βάση το νερό, καθώς δεν φράζουν τους πόρους.

Προϊόντα μαλλιών – είναι ένα έναυσμα

γυναίκα που βάζει λακΟι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά είναι πιο επιρρεπείς στην ακμή. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχετε μακριά μαλλιά και χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιώ όπως τζελ, ορούς και σπρέι, τότε τα χημικά που περιέχονται στα προϊόντα μπορεί να έρθουν σε επαφή με το λαιμό, την πλάτη και τους ώμους σας.

Η έκθεση σε ισχυρές χημικές ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα μαλλιών μπορεί να οδηγήσει στην ακμή. Εάν έχετε μακριά μαλλιά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που δεν περιέχουν χημικά όπως θειϊκές ενώσεις και υποπροϊόντα πετρελαίου. Κάτι ακόμη που που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε τα μαλλιά σας δεμένα αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα για τα μαλλιά που περιέχουν ισχυρές χημικές ουσίες.

Η ακμή επιδεινώνεται από το μακιγιάζ

γυναίκα που βάζει μακιγιάζ με ένα πινέλοΤο μακιγιάζ πάντα θεωρείται ως η κύρια αιτία της ακμής. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μακιγιάζ φράζει τους πόρους προκαλώντας ακμή. Το πραγματικό πρόβλημα εδώ δεν είναι μακιγιάζ, αλλά το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.

Υπάρχουν μερικές μάρκες μακιγιάζ που είναι φιλικές προς το δέρμα και δεν προκαλούν ή επιδεινώνουν την ακμή. Ορισμένοι δερματολόγοι συνιστούν ακόμη και τη χρήση της βάσης μεικαπ για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Οι καλές μάρκες προϊόντων μακιγιάζ που δεν περιέχουν επιβλαβή συστατικά στη σύνθεσή τους δεν προκαλούν ή επιδεινώνουν την ακμή. Όταν χρησιμοποιείται το μακιγιάζ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφαιρέσει στο τέλος της ημέρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ήπια λοσιόν ντεμακιγιάζ ή κάποιο σαπούνι καθαρισμού προσώπου.

Η ακμή μπορεί να εξαλειφθεί με το τακτικό πλύσιμο του προσώπου

γυναίκα που πλένει το πρόσωπό τηςΤο πρόσωπο έχει ευαίσθητο δέρμα και το τακτικό πλύσιμο ή τρίψιμο μπορεί να το ξεράνει. Κάτι τέτοιο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει περισσότερη ακμή.

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να σας γίνει συνήθεια το τακτικό πλύσιμο του προσώπου. Πλένετε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ με κάποιο ήπιο προϊόν καθαρισμού προσώπου και στεγνώστε με μια απαλή πετσέτα.

Η ακμή μπορεί να εξαφανιστεί, όταν “σπαμε” τα σπυράκια

σπυρίΟι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να σκάνε τα σπυράκια, όταν εμφανίζονται. Αυτό δίνει μόνο μια προσωρινή και όχι μια μακροπρόθεσμη λύση επειδή το σπάσιμο στην πραγματικότητα βλάπτει τους ιστούς του δέρματος και τους πόρους.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη διαδικασία προκαλεί σημάδια ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η έξαρση. Έτσι, εάν η ακμή είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για εσάς, τότε συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο και θεραπεύστε την ακμή σας με μια αποτελεσματική θεραπεία, όπως θα σαςπρότεινε ο ειδικός.

Μάθετε περισσότερα στο – Σπιτικές θεραπείες για τις ρυτίδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *