Καλοκαιρινές τροφές για υπερτασικούς – Αποδεδειγμένα

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ζωής σε μια χώρα που απολαμβάνει τέσσερις εποχές είναι η αφθονία φρούτων και λαχανικών. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπεις σε φόρμα για το καλοκαίρι, καθώς αυτό που διατίθεται στην αγορά είναι ποικίλο. Μπορούμε εύκολα να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό, να καταπολεμήσουμε μυκητιάσεις και να αυξήσουμε τη λίμπιντο τρώγοντας ό, τι θέλουμε. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν τροφές που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και διατηρούν την καρδιά υγιή και χαρούμενη!

Ο ζεστός καιρός και η μεγαλύτερη μέρα προδιαθέτουν επίσης για συχνότερους περιπάτους και σωματική δραστηριότητα μετά τη δουλειά. Αλλά ένας πιο ενεργός τρόπος ζωής το καλοκαίρι μπορεί συχνά να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που είναι πιο κατάλληλα για κατανάλωση το καλοκαίρι για άτομα με υπέρταση.

Ένα από τα βασικά πράγματα που όλοι γνωρίζουν για το φαγητό κατά τη θερινή περίοδο είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά τρόφιμα. Φυσικά, τρώτε ψάρι και θαλασσινά πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μια σειρά από μελέτες του Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, διαθέσιμες στο κοινό, δείχνουν ότι βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Κατά τους θερμότερους μήνες, αποφύγετε το χοιρινό, το βόειο κρέας και το αρνί. Χιλιάδες άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα αρτηριακής πίεσης στην Ελλάδα έχουν επιλέξει να βασίζονται στη βιο-φόρμουλα των μια πιο ήρεμη καρδιά Tonerin. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα κατά της υπέρτασης και είναι απολύτως προσιτά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ υπέρτασης και υπότασης; Υπέρταση – συμπτώματα και πώς να τα αναγνωρίσετε; Τι είναι η υπέρταση πρώτου βαθμού; Είναι το ίδιο πράγμα με την υπέρταση ICD; Και η υπέρταση της λευκής ποδιάς; Πώς να τρώμε αν πάσχουμε από υψηλή αρτηριακή πίεση; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση;

Μάθετε τα καλύτερα τρόφιμα για υπερτασικούς το καλοκαίρι παρακάτω!

Υπέρταση – Συμπτώματα και θεραπεία – Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

 

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση και υπόταση. Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Προς το παρόν, ας επικεντρωθούμε στο πρώτο. Ισχύει για άτομα που πάσχουν από χρόνια υψηλή αρτηριακή πίεση. Από μόνο του, αυτό δεν είναι μια επικίνδυνη ασθένεια για την υγεία. Αλλά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ξαφνικής καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Αλλά πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια της υπέρτασης – συμπτώματα – στην αρχή;

Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση – συμπτώματα εάν πάσχετε από:

  • Η αρτηριακή σας πίεση είναι στις ακόλουθες τιμές: 130/80 ή 139/89.
  • Έχετε ένα οικογενειακό βάρος.
  • Νιώθετε συνεχώς αγχωμένοι.
  • Το στόμα σας στεγνώνει εύκολα.
  • Αισθάνεστε μια αίσθηση παλμών στα άκρα ή το κεφάλι σας.

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από υπέρταση πρώτου βαθμού ή υπέρταση. Οι απροσδόκητες αλλαγές στη ζωή και τα υψηλά επίπεδα καθημερινού στρες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων της λεγόμενης υπέρτασης του λευκού παλτό ή υπέρτασης. Είναι η φυσική απάντηση του σώματος στη νευρική ένταση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 35 ‰ όλων των ανθρώπων στον κόσμο έχουν υπέρταση με λευκό παλτό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από το ενημερωτικό βίντεο «Medical Minute Monday» στο YouTube.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την αρτηριακή υπέρταση – συμπτώματα – μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

  • Η υπέρταση βαθμού 1 και η υπέρταση IBD είναι επίσης γνωστές ως ουσιαστική υπέρταση.
  • Δεν είναι τόσο απειλητικές για τη ζωή.
  • Τα περιστατικά υπέρτασης με λευκά παλτά έχουν γίνει πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.
  • Η παρουσία υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνή.
  • Η αρτηριακή πίεση δεν επηρεάζεται από το αν είναι το σκοτεινό ή το φωτεινό μέρος της ημέρας. Μπορεί να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση το πρωί. Αλλά συχνά υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση το βράδυ.
  • Συμβουλευτείτε έναν καρδιολόγο εάν έχετε επίμονη υψηλή αρτηριακή πίεση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Η διαφορά μεταξύ Υπέρτασης και Υπότασης!

Αν και παρόμοια στο όνομα, η υπέρταση και η υπόταση είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Το πρώτο αναφέρεται στις μέσες τιμές της αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της συστολικής και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης μεταξύ 139/89. Το δεύτερο σχετίζεται με χαμηλή αρτηριακή πίεση, που κυμαίνεται από 90/60. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της παρουσίας υψηλής αρτηριακής πίεσης και του γρήγορου καρδιακού ρυθμού.

 

Υπέρταση – Αιτίες και θεραπεία – Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι;

Υπέρταση - Αιτίες και θεραπεία - Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι η υπέρταση και τα φάρμακα συμβαδίζουν. Αλλά άλλοι προσφέρουν επίσης εναλλακτικές προσεγγίσεις στην παρουσία υψηλής αρτηριακής πίεσης – μείωση. Η διατήρηση της φυσιολογικής συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης δεν είναι πλέον φυσική αποστολή! Χιλιάδες Έλληνες βασίστηκαν στην ασφαλή δράση των Cardione για μια πιο υγιή και χαρούμενη καρδιά. Και δεν απογοητεύτηκαν!

Δεν είναι ασυνήθιστο να υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά είναι καλό να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν γίνει χρόνιο. Μερικές φορές, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση το πρωί. Άλλες φορές, η νευρική ένταση στη δουλειά οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση το βράδυ. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε τα νεύρα σας παίρνοντας χαλαρωτικά τσάγια μυαλού, πνεύματος και σώματος.

Παρακάτω έχουμε επιλέξει διάφορες εναλλακτικές προσεγγίσεις για την παρουσία υψηλής αρτηριακής πίεσης – θεραπεία και αιτίες:

  • Συνιστάται σε περίπτωση υψηλής αρτηριακής πίεσης η κάθοδος να είναι σταδιακή και όχι απότομη.
  • Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από το άγχος με τακτικά αθλήματα και καρδιο.
  • Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί εσωτερική και εξωτερική ισορροπία.
  • Εναρμονίστε την υψηλή αρτηριακή σας πίεση – θεραπεία στο σπίτι με βότανα και μουσική για διαλογισμό.
  • Ελαχιστοποιήστε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος.

Clear your thoughts. Young sporty woman practising yoga in lotus position, home atmosphere, copy space

Υψηλή αρτηριακή πίεση – Οικιακή θεραπεία με Αγιουρβέδα!

Το αρχαίο ινδικό σύστημα αρμονικού και ισορροπημένου τρόπου ζωής Ayurveda προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Η μετάφραση του ονόματός του σημαίνει “η επιστήμη της ζωής και της μακροζωίας”. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας και ψυχολογίας τους μέσω του διαλογισμού. Καθώς και αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην υψηλή αρτηριακή πίεση – θεραπεία στο σπίτι. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανθρώπινη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εποχών. Μάθετε πώς να είστε υγιείς και όμορφοι το φθινόπωρο!

Υψηλή αρτηριακή πίεση – Θεραπεία στο σπίτι με περισσότερα υγρά και δροσιστικά τρόφιμα!

Κάθε τυπικό φρούτο ή λαχανικό του καλοκαιριού που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να θεωρηθεί ως «δροσερό» φαγητό. Επειδή οι θερμοκρασίες είναι συνήθως υψηλές αυτή τη σεζόν, το σώμα μας ιδρώνει συνεχώς για να κρυώσει λίγο. Αυτό είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης στη ζέστη.

Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση χρειάζονται περισσότερα υγρά για να επιτύχουν εσωτερική ισορροπία. Είναι καλύτερο να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά που απαντώνται φυσικά στη χώρα μας, καθώς είναι ενσωματωμένα στην εξελικτική μας μνήμη.

Συνιστάται: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αγγούρι, μαϊντανός, μελιτζάνα, κολοκυθάκια, σέλινο, σέλινο, γκρέιπφρουτ, καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, μέντα, ντομάτα, πιπέρι, καρότο, λεμόνι.

Τροφές για υπέρταση και υψηλή αρτηριακή πίεση

Υψηλή αρτηριακή πίεση – Διατροφή με ελαφρύ κρέας και φυτικές πρωτεΐνες!

Το σώμα μας διασπά το λίπος πολύ πιο αργά όταν κάνει ζέστη έξω. Εάν καταναλώνουμε προϊόντα κρέατος υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, κινδυνεύουμε να αυξήσουμε επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη μας. Εκτός από το να εμποδίζετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να ποντάρετε σε ελαφρύτερα κρέατα, όπως ψάρι και κοτόπουλο. Η φύση προσφέρει επίσης ένα πλούσιο σύνολο φυτικών πρωτεϊνών, η οποία είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή σιδήρου.

Συνιστάται: Κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, θαλασσινά, αυγά, φασόλια, φακές, μπιζέλια, ρεβίθια, κινόα, λάχανα, ξηροί καρποί, σπόροι, ελαιόλαδο.

Υψηλή αρτηριακή πίεση – Διατροφή με κρύα σούπα!

Οι σούπες είναι ένα ελαφρύ και ευχάριστο φαγητό, αλλά η ζεστή φασολάδα ή το βόειο κρέας που μαγειρεύεται το καλοκαίρι μπορεί να ανεβάσει υπερβολικά τη θερμοκρασία του σώματός μας. Η γαστρονομική παράδοση μας αλλά και του κόσμου, ωστόσο, μας προσφέρει μια πλούσια πολύ κρύα και δροσιστική σούπα για να διαλέξετε. Εκτός από τον παραδοσιακό και θρεπτικό ταράτο, αναμείξτε ένα γρήγορο γκασπάτσο και αρωματική σούπα μέντας.

Προτάσεις: Ταράτο, γκασπάτσο, κρύα σούπα μπιζελιού με μέντα, δροσερή σούπα σπανάκι με αβοκάντο.

Υψηλή αρτηριακή πίεση – δίαιτα με πικάντικες πινελιές για καυτά πάθη

Τα πικάντικα τρόφιμα είναι εξαιρετικά πλούσια σε διάφορους τύπους βιταμινών και μετάλλων. Γι ‘αυτό δεν είναι καλό να τα αγνοήσουμε εντελώς κατά τη θερινή περίοδο. Συμπεριλάβετε μερικές άλλες ψητές κόκκινες πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μπαχαρικά και απολαύστε τη γεύση. Αν ζεσταθείτε πολύ, προσθέστε λίγο γιαούρτι στην καθαρή του μορφή ή σε μορφή κεφίρ.

Προτάσεις: redητές κόκκινες πιπεριές, τζίντζερ.

Πλούτος Φρούτων και Βιταμινών

Θεραπεία Υπέρτασης με Όσπρια για Υγιές Πνεύμα σε Υγιές Σώμα!

Τα παράγωγα οσπρίων είναι μια μεγάλη πηγή μετάλλων, φυτικών ινών, ψευδαργύρου, σιδήρου, φωσφόρου και διαφόρων βιταμινών. Μεταξύ των πιο κορεσμένων με αυτά είναι η κινόα, οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, το ρύζι, τα μπιζέλια και το κουσκούς. Μπορούν να μαγειρευτούν εύκολα, να κρυώσουν και να προστεθούν σε σαλάτες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό στη ζέστη!

Προτάσεις: φακές, φασόλια, πράσινα φασόλια, ρύζι, μπιζέλια, κινόα, ρεβίθια.

Φρούτα, λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες – Φίλοι στη ζέστη!

Mother and daughter having fun with the vegetables in the kitchen.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει σχεδόν το 25% όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Η καλοκαιρινή ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες προδιαθέτουν για πιο συχνά σημάδια υπέρτασης. Για να ενεργήσετε προληπτικά εναντίον τους – φάτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Δώστε έμφαση σε ψάρια και φυτικές πρωτεΐνες. Είναι τροφή για το μυαλό και την καρδιά. Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα. Τίποτα δεν παρεμβαίνει στην αρτηριακή πίεση όπως κάνουν.

Εάν χρειάζεστε έναν βοηθό – μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε ένα βιολογικό προϊόν εγκεκριμένο από το κοινό. Ένα από αυτά που κέρδισαν τη γνώμη των πελατών είναι οι φυσικές κάψουλες Tonerin για πιο ήρεμη καρδιά. Η τιμή τους στην Ελλάδα είναι προσιτή για όλους!

Βρείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο ιστολόγιό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *