Ιαπωνική δίαιτα

Η απώλεια βάρους είναι πάντα μια πρόκληση, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που επιλέξαμε να για την καύση των υπερβολικών θερμίδων. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από προτάσεις και ιδέες για δίαιτες που μπορείτε να εφαρμόσετε με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας και ευκολίας.

Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλά και η δυσκολότερη δίαιτα, είναι η λεγόμενη «Ιαπωνική δίαιτα Θαύμα», η οποία έχει συζητηθεί εδώ και χρόνια και εφαρμόζεται από τους Έλληνες. Αυτή η ιαπωνική διατροφή είναι από τις πιο δύσκολες, παρόλο που διαρκεί μόνο 14 ημέρες.

Φυσικά, πώς θα τα καταφέρετε με αυτήν τη δίαιτα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Όχι μόνο τα φυσικά σας χαρακτηριστικά όπως η ηλικία και το φύλο, η δομή και το βάρος, αλλά και η ψυχική σας δύναμη. Πρέπει να είστε γεμάτοι αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί η επιθυμία σας για να ξεπεράσετε την πρόκληση αυτής της δίαιτας Ιαπωνικό Θαύμα.

Τι ακριβώς είναι η Ιαπωνική δίαιτα;

Οι Ιάπωνες είναι ένα έθνος γνωστό για τη μακροζωία, την καλή υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι απλώς μια σύμπτωση, αλλά και λόγω των διατροφικών τους συνηθειών.

Αν σκεφτείτε, είναι απίθανο να συναντήσετε υπέρβαρο Ιάπωνα. Οι παραδόσεις στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι βαθιά ριζωμένες σε αυτό το έθνος.

Παράξενο;

Δε θα μπερδευτούμε, αν πούμε, ότι η καλή σωματική διάπλαση των Ιαπώνων οφείλεται στο γεγονός ότι τρώνε με ξυλάκια (chopsticks), σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δυτικά σκεύη. Τα ξυλάκια είναι η αιτία της κατανάλωσης μικρότερης ποσότητας, επειδή οι μπουκιές είναι μικρότερες και τα γεύματα πιο αργά, έτσι ο εγκέφαλος λαμβάνει πιο γρήγορα το μήνυμα ότι είμαστε χορτάτοι. Αυτό αποτρέπει την υπερκατανάλωση και τη συσσώρεση υπερβολικών θερμίδων στο σώμα.

Σίγουρα ήδη αναρωτιέστε γιατί θα μπορούσατε να ξεκινήσετε αυτήν τη δίαιτα Ιαπωνικό Θαύμα, αν είναι τόσο δύσκολη όσο λέμε. Λοιπόν, μην ανησυχείτε – αυτή η διατροφή είναι αυστηρή, πραγματικά, αλλά δε θα πεινάτε. Η ουσία αυτής της εξωτικής διατροφής έγκειται στο γεγονός ότι οι μερίδες είναι μικρότερες χωρίς να στερείστε κάτι.

Μην περιμένετε ο οργανισμός σας να φθάσει στο όριο. Απλώς ακολουθήστε τους αυστηρούς κανονισμούς αυτής της δίαιτας και, αν σας είναι υπερβικά δύσκολη απλά σταματήστε μετά τις πρώτες 7 ημέρες. Με τη δίαιτα Ιαπωνικό Θαύμα, θα επισκεφτείτε έναν κόσμο μαγειρικής γεμάτο λαχανικά, φρούτα, θαλασσινά και ψάρια, καθώς και ιαπωνικό ρύζι.

Προϊόντα ταμπού στη δίαιτα Ιαπωνικό Θαύμα

Φυσικά, εάν ακολουθήσετε τα βήματα για να μπείτε σε φόρμα, δεν μπορείτε να ξεφύγετε χωρίς να σταματήσετε μερικές συνήθειες και προσθήκες στο μενού σας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να σταματήσετε το λάδι και τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αντικαταστήστε τα γλυκά με φρούτα, τα οποία επεξεργάζονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Αν αγαπάτε τα τηγανιτά, ξεχάστε τα. Διαφορετικά δε θα έχει νόημα να ξεκινήσετε αυτήν την ιαπωνική δίαιτα.

Ημέρες της δίαιτας Ιαπωνικό Θαύμα

Όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει, η ιαπωνική διατροφή διαρκεί δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Η δεύτερη εβδομάδα είναι επανάληψη της πρώτης:

Ημέρα 1η και 8η:

 • Πρωινό – φλιτζάνι καφέ ή πράσινο τσάι χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά ή κρέμα γάλακτος και γάλα.
 • Μεσημεριανό γεύμα – 2 αυγά καλά βρασμένα
 • Δείπνο – ένα μικρό κομμάτι άπαχου κρέατος, ψημένο χωρίς λίπος, με χυμό λεμονιού και για γαρνιτούρα πράσινη σαλάτα, επίσης αρωματισμένη με χυμό λεμονιού. Μερικές σταγόνες ελαιολάδου επιτρέπονται.

Ημέρα 2η και 9η:

 • Πρωινό – στο αναζωογονητικό ποτό, πάλι χωρίς γλυκαντικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα παξιμάδι
 • Μεσημεριανό γεύμα – και πάλι δύο αυγά καλά βρασμένα
 • Δείπνο – ένα φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι, με μία φέτα ζαμπόν και μια ντομάτα για σαλάτα, χωρίς αλάτι και λάδι

Ημέρα 3η και 10η:

 • Πρωινό – Ξεκινήστε ξανά την ημέρα με καφέ ή τσάι, χωρίς γλυκαντικά ή γάλα
 • Μεσημεριανό γεύμα – μόνο φρούτα και λαχανικά της επιλογής σας
 • Δείπνο – δύο αυγά καλά βρασμένα.

Η τρίτη ημέρα της εβδομάδας είναι ίσως η δυσκολότερη. Εάν τα καταφέρετε αυτήν τη μέρα, πιθανότατα θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε και τις δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Ημέρα 4η και 11η:

 • Πρωινό – πάλι τσάι ή καφέ, χωρίς γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και άλλα συμπληρώματα
 • Μεσημεριανό γεύμα – δύο καλά βρασμένα αυγά και ένα ποτήρι χυμό από καρότα (κατά προτίμηση να μην είναι του εμπορίου, για να μην περιέχει ζάχαρη)
 • Δείπνο – σαλάτα λάχανο με δύο καλά βρασμένα αυγά και μία φέτα ζαμπόν

Ημέρα 5η και 12η:

 • Πρωινό – πράσινο τσάι ή μαύρος καφές
 • Μεσημεριανό γεύμα – ψημένο ψάρι χωρίς λιπαρά, όπως σολομός, γαρνιρισμένο με ντομάτα
 • Δείπνο – μην τρομάζετε, αλλά παραλείπεται

Ημέρα 6η και 13η:

 • Πρωινό – μαύρος καφές ή πράσινο τσάι
 • Μεσημεριανό γεύμα – μπορείτε να καταναλώσετε δύο μεγαλύτερα κομμάτια καθαρού κρέατος, κατά προτίμηση κοτόπουλο, επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και διεγείρει τη θερμογένεση και επομένως την καύση του λίπους
 • Δείπνο – ένα καρότο πέρα από τα ήδη αγαπημένα δύο καλά βρασμένα αυγά

Ημέρα 7η και 14η:

 • Πρωινό – Ξεκινήστε πάλι την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ ή πράσινο τσάι χωρίς γλυκαντικές ουσίες
 • Μεσημεριανό γεύμα – για μεσημεριανό γεύμα, ένα κομμάτι κρέας, δική σας επιλογής, και ένα φρούτο
 • Δείπνο – για βραδινό δεν υπάρχουν περιορισμοί! Συγχαρητήρια!

Μία τέτοια περιορισμένη διατροφή πιθανότατα δε μπορεί να την αντέξει ο καθένας. Επομένως, προτού ξεκινήσετε αυτήν τη δύσκολη ιαπωνική δίαιτα, πρώτα σκεφτείτε πόσο πολύ θέλετε να χάσετε βάρος. Υπάρχουν επίσης ευκολότεροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό – μία σειρά συμπληρωμάτων διατροφής είναι διαθέσιμα στην αγορά. Μεταξύ αυτών είναι το περίφημο CocoSlimmer με φυσική καρύδα. Και γνωρίζουμε ότι η καρύδα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σωστής διατροφής!

Ιαπωνική δίαιτα – Θαύμα ή Βασανιστήριο;

Η διατροφή είναι πολλή αυστηρή. Αλλά αν είστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να υπομείνετε μια μικρή στέρηση χωρίς να πεινάτε, θα είναι καλό για τον οργανισμό σας.

Υπάρχουν, φυσικά, έτοιμα προϊόντα για την τήξη του υπερβολικού λίπους με υγιεινό τρόπο – δείτε την τιμή Matcha Slim

Αν το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να πίνετε άφθονο νερό! Εκτός από την καταστολή της πείνας, ειδικά στην αρχή της δίαιτας, το νερό θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος από τις συσσωρευμένες τοξίνες και θα διευκολύνει την καύση του σωματικού λίπους και των υπερβολικών θερμίδων.

One thought on “Ιαπωνική δίαιτα

 1. Χρήστος
  15 Σεπτεμβρίου, 2019 at 4:22 πμ

  Οι Ιάπωνες είναι επίσης πρώτοι στον κόσμο σε καρκίνο στομάχου ! Πώς εξηγείται αυτό ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *