Έξι εύκολοι μέθοδοι για αποτοξίνωση του οργανισμού

μέθοδοι για αποτοξίνωση Θέλετε να υποβληθείτε σε πλήρη αποτοξίνωση του οργανισμού; Θέλετε να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες;

Το μυστικό για να επιτευχθεί αυτό έγκειται στα γνωστά από όλους φρούτα και λαχανικά. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική μέθοδο για την επίτευξη αρμονίας μεταξύ του πνεύματος και του σώματος.

Οι τοξίνες είναι απόβλητα και επιβλαβείς ουσίες που συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούν να χωριστούν σε εσωτερικές, οι οποίες προκαλούνται από υπερκατανάλωση τροφής, συσσώρευση νεκρών κυττάρων ή τοξίνες που συσσωρεύονται σταδιακά στον οργανισμό, από επιβλαβείς ουσίες, δηλητήρια που σχηματίζονται στο στομάχι, από φάρμακα, ή από ανεπαρκώς απορροφημένα ορυκτά και πολλά άλλα.

Detox Πρόγραμμα

Τα εξωτερικά παράσιτα σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της επίδρασης ορισμένων παραγόντων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής σύγκρουσης με τον καπνό, το νέφος, τον βρώμικο αέρα και ούτω καθεξής.

Αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα καθώς η συγκέντρωσή τους γίνεται πολύ ισχυρή και τα υπεύθυνα όργανα όπως τα νεφρά, το δέρμα και οι πνεύμονες αποτυγχάνουν να τα εξαλείψουν τελείως και με ταχύ ρυθμό.

Να πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να απαλλαγεί από τους μικροοργανισμούς και τα βακτηρίδια που καταστρέφουν την υγεία σας, με λίγες εύκολες μεθόδους αποτοξίνωσης.

αποτοξίνωση

1) Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Το πρώτο βήμα είναι πάντα σημαντικότερο και στην περίπτωση αυτή είναι η αλλαγή των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών και η επιλογή προϊόντων να επικεντρωθεί στην υγιή και ισορροπημένη διατροφή.

Για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αποτοξίνωση, συνιστάται ιδιαίτερα να συμπεριληφθούν οι αγκινάρες και τα σπαράγγια στη διατροφή σας.

Αυτά βοηθούν στην σημαντική βελτίωση των βασικών λειτουργιών των νεφρών, μεταξύ των οποίων είναι η επιτυχής απομάκρυνση υγρών από τον οργανισμό (διούρηση), όπως και το φιλτράρισμα των μικροοργανισμών, των βλαβερών ουσιών που μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό.

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο λαχανικό είναι το μπρόκολο. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, καθώς και μερικά εξαιρετικά σημαντικά αντιοξειδωτικά και υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C.

βιταμίνεςΗ πρόσληψη εσπεριδοειδών είναι υψίστης σημασίας τόσο για τον επιτυχή καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες και τα παράσιτα όσο και για τη διατήρηση της τόνωσης και της αίσθησης της υγείας και της ζωτικότητας.

Τα πλούσια σε βιταμίνη C εσπεριδοειδή δεν έχουν μόνο μια λειτουργία φιλτραρίσματος, αλλά έχουν και την ικανότητα να προστατεύουν με επιτυχία τα ηπατικά κύτταρα.

Το ρύζι Basmati είναι εύπεπτο, καθώς και ο άνηθος που διεγείρει τη λειτουργία των εντέρων και τη φυσική διαδικασία της διούρησης. Το σκόρδο δεν είναι δημοφιλές μόνο για την απομάκρυνση των βαμπίρ σύμφωνα με τη μυθολογία και τους σύγχρονους αστικούς θρύλους, αλλά και το τέλειο φυσικό αντιβιοτικό που βοηθάει στην πλήρη αποτοξίνωση του σώματος.

Το τσάι από τζίντζερ, πικραλίδα και αλόη βέρα είναι επίσης ανεκτίμητοι σύμμαχοι του υγιούς πνεύματος στο υγιές σώμα, καθώς έχουν ισχυρό καθαριστικό αποτέλεσμα.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ο αποκλεισμός των τροφίμων που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία, τηγάνισμα, επιπλέον,το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τα κόκκινα κρέατα, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση αλατιού και ζάχαρης. Μόνο με την κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να επιτευχθεί η σωστή και η διαρκής αποτοξίνωση του σώματος.

2) Επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών

ημερήσια πρόσληψη υγρώνΗ απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη νερού για τη σωστή απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα είναι 2 λίτρα.

Έτσι, οι περισσότερες από τις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαλείφονται με φυσικό τρόπο και διατηρούνται υγιή τα όργανα όπως το συκώτι και τα νεφρά.

Συνιστάται να πίνετε τακτικά ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, ειδικά νωρίς το πρωί, μόλις ξυπνήσετε. Αυτό βοηθά στην αποτοξίνωση των παρασίτων που συσσωρεύονται τη νύχτα.
Αν μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού προστίθενται στο νερό, η ηπατική δραστηριότητα θα ομαλοποιηθεί και θα βελτιωθεί.

3) Άθληση και σωματική δραστηριότητα

Ο αθλητισμός είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία και την αποτοξίνωση του οργανισμού από τοξίνες, παράσιτα και επιβλαβείς ουσίες, καθώς αυτό γίνεται με τη διαδικασία της εφίδρωσης.

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται αν η σωματική άσκηση εκτελείται στην ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως τζόκινγκ, κολύμβηση, τρέξιμο, ποδηλασία ή απλά ένας ευχάριστος και δυναμικός περίπατος καθημερινά για μισή ώρα.

4) Ασκήσεις Γιόγκα

ΓιόγκαΟι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν με σωστό τρόπο. Η εισπνοή με διακοπές γερνά πρόωρα τον ανθρώπινο οργανισμό και τα κύτταρα που το κάνουν.

Αυτός ο λανθασμένος τρόπος αναπνοής στερεί το σώμα από το οξυγόνο που χρειάζεται τόσο πολύ, και αυτό αναπόφευκτα οδηγεί στη συσσώρευση τοξινών.

Οι ασκήσεις γιόγκα θεωρούνται καλή λύση για αυτό το πρόβλημα.

Με επιτυχία μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνική Πραναγιάμα, που είναι ο έλεγχος της «πράνας» ή της εσωτερικής πνευματικής ενέργειας, μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς με ελεγχόμενη και σωστή αναπνοή.

Υπάρχουν τρεις κύριες ποικιλίες: Bastrika, Capalabati και Nadi Schodan pranayama. Αυτές επιτρέπουν την επιτυχή απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών του τύπου διοξειδίου του άνθρακα από το σώμα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη ροή καθαρού οξυγόνου σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Αυτές οι πρακτικές συμβάλλουν επίσης στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας του αίματος, στην τονωτική δράση του στομάχου και στη βελτίωση της αντοχής και της ελαστικότητας των τοιχωμάτων των πνευμόνων.

5) Πλήρης απολέπιση δέρματος

Η πλήρης απολέπιση του δέρματος είναι μια απλή διαδικασία που αφαιρεί με επιτυχία τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα διεγείρει τη λεμφαία και το ανοσοποιητικό σύστημα για να διευκολύνει τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

Επιλέξτε μια αρκετά μεγάλη βούρτσα με το σωστό τύπο τρίχας που πρέπει να καθαριστεί καλά αφού τελειώσετε ένα κομμάτι δέρματος. Αρχίστε από τα πόδια και συνεχίστε στην πλάτη και στην κοιλιά. Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα έως δεκαπέντε λεπτά, και στη συνέχεια συνιστάται ζεστό και μεγάλης διάρκειας αναζωογονητικό ντους.

6) Τακτικές επισκέψεις σε σάουνα και χαμάμ

σάουναΗ σάουνα ή το τζακούζι, γνωστότερο ως χαμάμ, είναι δύο πρακτικές για τον καθαρισμό της εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Έχουν επίσης μια χαλαρωτική και εναρμονιστική επίδραση καθώς καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος, αφαιρώντας μικρά σωματίδια και τοξίνες.

Η σάουνα και το χαμάμ είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμα σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Φύση – Ο καλύτερος Θεραπευτής

Όταν ένα άτομο επιθυμεί να κάνει πλήρη αποτοξίνωση και καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνες, βακτήρια και βλαβερές ουσίες, μπορεί να βασιστεί εξ ολοκλήρου στις φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον που περιγράφονται παραπάνω.

Δεν βοηθούν στην επιτυχημένη αποτοξίνωση του οργανισμού, αλλά βοηθούν και στη βελτίωση της τόνωσης, της διάθεσης και των διαφόρων ζωτικών λειτουργιών του σώματος.

Κατάλογο με προϊόντα για αποτοξίνωση μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σελίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.