Οι 6 πιο ασυνήθιστοι τρόποι για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2014 αναφέρει ότι η πέμπτη κύρια αιτία πρόωρου θανάτου είναι η παχυσαρκία. Αν και εκ πρώτης όψεως δεν ακούγεται σοβαρό, η παχυσαρκία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ασθένεια, της οποίας οι συνέπειες είναι μοιραίες: υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα με τη χοληστερόλη και το ζάκχαρο, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό έχουν συχνά δυσκολίες με την κίνηση, την αναπνοή και τη σωστή πέψη. Διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν μεθόδους με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας, για να ασχοληθεί με το υπερβολικό βάρος, και μερικές φορές αυτές είναι παράλογες.

Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές ισχύουν για κάθε άτομο που θέλει να χάσει βάρος είναι η τακτική άσκηση ή εξάσκηση κάποιου είδους σωματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πάντα αρκετό.

Δεδομένου ότι οι χημικές διεργασίες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί μια ακριβής και σαφής μεθοδολογία που είναι εξίσου έγκυρη και επιτυχής για όλους.
Σύμφωνα με το νόμο, ο επικεφαλής υγειονομικός υπάλληλος μιας συγκεκριμένης περιοχής είναι η κυβέρνηση του ενδιαφερόμενου κράτους, έτσι πολλοί από αυτούς λαμβάνουν σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Γνωρίζετε ότι…;

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η καρύδα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά προϊόντα που πρέπει να ληφθούν εάν κάποιος επιθυμεί να χάσει βάρος. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Είναι επίσης η πιο κορεσμένη πηγή λαυρικού οξέος μετά το μητρικό γάλα. Το CocoSlimmer περιέχει υψηλή συγκέντρωση καρύδας.

Η κρατική πολιτική από αυτή την άποψη μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρή και ειλικρινά παράδοξη και αστεία, και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναστατική. Παρακάτω είναι οι πιο ασυνήθιστοι τρόποι αντιμετώπισης του υπερβολικού βάρους σε διάφορες χώρες του κόσμου.

1. Ταϊλάνδη και το Μαγικό Έξυπνι πιάτο

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι η ταϊλανδική κουζίνα είναι εξαιρετικά πλούσια σε λιπαρά. Ακόμη και όταν δεν πρόκειται για παραδοσιακά πιάτα αλλά για τυπική κουζίνα δρόμου της χώρας, ο τοπικός πληθυσμός προτιμά να είναι πλουσιότερος σε θερμίδες.

Αυτό λογικά οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, το οποίο ενέχει μεγάλους κινδύνους για την υγεία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας BBDO που εδρεύει στη Μπανγκόκ, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός ειδικού πιάτου με σχεδόν “μαγική” δράση.

Το μαγειρικό σκεύος θα έχει την ικανότητα να απορροφά 30 θερμίδες από ένα πιάτο και να απορροφά μέχρι 70 ml του λίπους του, αλλά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

2. Ιαπωνία και ο νόμος Metabo

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου όχι μόνο κατάφερε να αποδειχθεί ως πηγή άνευ προηγουμένου τεχνικής καινοτομίας, αλλά συχνά σκανδάλισε με τις ακραίες αλλά αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Ήδη το 2008 η Ιαπωνική κυβέρνηση υιοθετεί τον λεγόμενο “νόμο Metabo”, ο οποίος ρυθμίζει την επιτρεπόμενη από το κράτος περιφέρεια μέσης ενός ενήλικα ατόμου από 40 ως 74 ετών. Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα 90 cm και οι άνδρες στα 85 cm.

Κάθε άτομο που θεωρείται ύποπτο για υπέρβαση του ορίου, υπόκειται σε επιθεώρηση από εξουσιοδοτημένο άτομο, καθώς και στη συνέχεια συμβουλές από διαιτολόγο, χρηματικό πρόστιμο και υποχρεωτική συνταγή για σωστή διατροφή.

Αν και φαίνεται ότι υπάρχουν διακρίσεις, το μέτρο λειτουργεί πραγματικά επειδή οι στατιστικές δείχνουν ότι η Ιαπωνία έχει το χαμηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων στον κόσμο – 3,5%!

3. ΗΠΑ και η Τεχνική αναρρόφησης της τροφής

Οι ΗΠΑ είναι από τις πρώτες χώρες όσον αφορά τα θέματα παχυσαρκίας. Από εκεί ξεκινάει το γρήγορο φαγητό (fast food). Είναι ελάχιστα γνωστό το γεγονός ότι, στην πραγματικότητα, τα βιολογικά προϊόντα για κατανάλωση είναι εξαιρετικά ακριβά και η δημόσια υγεία σχεδόν δεν υπάρχει.

Το πιο κερδοφόρο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι το Cheeseburger ή Tacos. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του πληθυσμού πάσχει από προβλήματα παχυσαρκίας.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η τάση, αναπτύχθηκε η θεραπεία αναρρόφησης – μια τεχνολογία που επιτρέπει την τεχνητή αναρρόφηση μέχρι και του 30% των τροφίμων που λαμβάνονται. Η διαδικασία εκτελείται αμέσως μετά την κατάποση πριν απορροφηθεί η κατανάλωση από το σώμα.

4. Ντουμπάι και η Κρατική επιδότηση

Όντας μια χώρα με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, το Ντουμπάι λαμβάνει μέτρα κατά της παχυσαρκίας στον εορτασμό του Ραμαζανιού. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν πρόβλημα με επιπλέον κιλά, πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν χάσει 2 ή περισσότερα κιλά του συνηθισμένου βάρους τους πριν από τις 16 Αυγούστου.

Ο καθένας που το καταφέρνει επιτυχώς κερδίζει τρία γραμμάρια χρυσού και οι τρεις πρώτοι, που έχουν χάσει τα περισσότερα κιλά, επωφελούνται από μια εφάπαξ επιχορήγηση ύψους 5.500 δολαρίων.

5. Κίνα και Παραδοσιακός Βελονισμός

Μια μελέτη που διεξήχθη εξ ονόματος της ιατρικής ένωσης του Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι ο παραδοσιακός βελονισμός μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις κλινικής παχυσαρκίας.

Η διέγερση ορισμένων σημείων στα αυτιά και τα πόδια συνδέεται με ορισμένα μέρη του στομάχου και του παγκρέατος. Η άμεση επίπτωσή τους αυξάνει τις πιθανότητες να χαθούν επιπλέον κιλά.

6. Νέα Ζηλανδία και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Οι αρχές της χώρας ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει πρόβλημα με το υπερβολικό βάρος. Η πολιτική που ακολουθούν οι αρχές είναι να αρνούνται την έκδοση θεωρήσεων για τη μακροχρόνια ή μόνιμη διαμονή των παχύσαρκων ατόμων.
Όλοι οι μετανάστες που ζουν στην επικράτεια της Νέας Ζηλανδίας πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους που αποδεικνύουν ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) δεν είναι υψηλός (πάνω από 35 πόντους).

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δικαιολογούν την απόφασή τους ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πάνε στην υγειονομική περίθαλψη και πρόσθετα μέτρα κατά της παχυσαρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η καρύδα, που είναι ένα ενεργό συστατικό του πράσινου καφέ CocoSlimmer, είναι επίσης ένας τρόπος για να διατηρηθεί μια λεπτή φιγούρα και ένας υγιής οργανισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.