Διατροφή Κατά της Κυτταρίτιδας – Πώς Μπορεί να Προληφθεί η Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα Διατροφή Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες καθώς ακόμη και νεαρά κορίτσια συχνά συναντούν προβλήματα στο σώμα τους. Συνεπώς, είναι κάτι που επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους λόγω του ότι η σιλουέτας τους δεν είναι άψογη και το δέρμα δεν είναι τόσο λείο ή αψεγάδιαστο. Οι περισσότερες γυναίκες δε ξέρουν πώς να προφυλλάσουν το σώμα τους από την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ή απλώς στηρίζονται σε επίπονες και δαπανηρές διαδικασίες για να απαλλαγούν από αυτή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί ευκολότεροι τρόποι για να διατηρηθεί το σώμα υγιές και όμορφο. Πολλοί ειδικοί και διατροφολόγοι θα έλεγαν ότι εάν επιλέγαμε προσεκτικά τί και πώς τρώμε καθημερινά, δε θα ανησυχούσαμε για την κυτταρίτιδα, διότι μ´ αυτόν τον τρόπο δε θα έκανε την εμφάνισή της.

Αλλά αν διαβάζετε αυτό το άρθρο – αξιέπαινη! Λοιπόν, θέλετε αλλαγή, αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Τα επόμενα βήματα δεν είναι τόσο δύσκολα και δυσάρεστα, είναι σημαντικό να έχετε ΘΕΛΗΣΗ! Έτσι, διαβάστε τις ακόλουθες παραγράφους για να μάθετε πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κυτταρίτιδα και πώς να απαλλαγείτε από αυτήν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ

ΝΕΡΟ

ΝΕΡΟΕάν στο παρελθόν έχετε ακολουθήσει κάποια δίαιτα, θα γνωρίζετε ήδη ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε περίπου 2 λίτρα νερού την ημέρα. Να λαμβάνετε υπόψη την ποσότητα νερού που πίνετε, αλλά μη ξεχνάτε ότι πολλές τροφές περιέχουν νερό. Αν αγαπάτε το καρπούζι, τα μήλα ή το αγγούρι, τότε εύκολα μπορείτε να φτάσετε τα 2 λίτρα ημερησίως, καθώς είναι πλούσια σε νερό. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν περισσότερα υγρά μέσω των φρούτων ή των λαχανικών έχουν μικρότερη μέση από τις γυναίκες που πίνουν μόνο νερό.

Σόγια, αυγά, φυστικοβούτυρο, κουνουπίδι, σπανάκι.
Ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί, λιναρόσπορος.
Γκρέιπφρουτ, πορτοκαλί.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η ισχυρή βιταμίνη C συνδέεται με τη σύνθεση κολλαγόνου η οποία είναι σε θέση να βελτιώσει σημαντικά την ελαστικότητα του δέρματος. Με αυτόν το τρόπο η κυταρρίτιδα ελλατώνεται. Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη σας βοηθάει να κάψετε 30% περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης. Έτσι, καταναλώστε τουλάχιστον 75mg βιταμίνης C κάθε μέρα. Εκτός από τη βιταμίνη C, λάβετε αρκετή βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πρακτικοί τρόποι για να χάσετε βάρος – δείτε περισσότερα για το W-loss

ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΧΥΜΟΙ

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑΥπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την κατανάλωση φρέσκων τροφίμων. Θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση κατεψυγμένων λαχανικών.

Επιπλέον, μειώστε την ποσότητα των μαγειρεμένων λαχανικών που συμπεριλαμβάνετε στο καθημερινό γεύμα σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Καφεΐνη

Αν δεν αποτελεί μέρος κάποιας κρέμας κατά της κυτταρίτιδας, η καφεΐνη δεν πρέπει να εισάγεται στον οργανισμό. Από τη μία πλευρά, η καφεΐνη ως συστατικό στις αντικυτταριδικές κρέμες διεγείρει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Από την άλλη πλευρά, η πρόσληψη της καφεΐνης μέσω του καφέ ή των ανθρακούχων αναψυκτικών μειώνει την επίδραση των προσπαθειών σας για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.

Αλκοόλ

Οι τοξίνες που λαμβάνετε μέσω του αλκοόλ μπορεί να βλάψουν το ήπαρ. Επιπλέον, όλες οι θερμίδες αποθηκεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Τα υγρά αλκοολούχα ποτά αφυδατώνουν τον οργανισμό, κάτι που οδηγεί στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Περιστασιακά θα μπορούσατε να καταναλώσετε ένα ποτήρι καλής ποιότητας αλκοόλ, αλλά γενικά θα πρέπει να το αποφεύγετε.

Αλάτι

ΑλάτιΤο αλάτι έιναι δυνατός φίλος της κυτταρίτιδας και θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, θα αυξήσει την παρουσία της κυτταρίτιδας, κάνοντας την πιο ορατή.

Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων διατροφής που αγοράζετε. Τέλος, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με άλλα μπαχαρικά όπως ξηρό σκόρδο, πιπέρι και τσίλι.

Γρήγορο φαγητό, λιπαρά τρόφιμα, τεχνητά γλυκαντικά. Εδώ είναι τροφές που αρέσουν σε όλους, αλλά είναι βλαβερές όχι μόνο για την κυτταρίτιδα, αλλά για τη συνολική υγεία:

  • Τηγανιτά φαγητά
  • Κόκκινο κρέας
  • Τούρτες και αρτοσκευάσματα
  • Τυρί
  • Ζύμη
  • Κονσερβοποιημένα τρόφιμα
  • Άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι

Αυτές είναι μερικές από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προστατέψετε το σώμα σας από το σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Εάν διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή και ασκείστε τακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε μία καλύτερη εμφάνιση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ήρεμοι, υγιείς και τονωμένοι. Φυσικά, υπάρχουν πολλές μέθοδοι και θεραπείες στις οποίες θα μπορούσατε να βασιστείτε για να απαλλαγείτε από την ήδη σχηματισμένη κυτταρίτιδα από το σώμα σας, αλλά η πρόληψη είναι το κλειδί για ένα υγιές και όμορφο σώμα. Γι’ αυτό, ένας υγιεινός τρόπος διατροφής σας βοηθά να έχετε μία καλοσχηματισμένη σιλουέτα. Επίσης, μία τέτοια διατροφή ενισχύει τη συνολική δύναμη του σώματος και τον τρόπο που αισθάνεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *