Ασκήσεις για υγιή προστάτη

Ασκήσεις για υγιή προστάτη

Τι είναι ο αδένας του προστάτη στους άνδρες; Αυτή η ερώτηση σίγουρα προκαλεί πολλά γοητευτικά χαμόγελα. Αλλά η πρόληψη και η φροντίδα του προστάτη δεν είναι αστείο. Πολλοί άντρες παραμελούν τις τακτικές επισκέψεις στον ουρολόγο. Και δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό ή τρομακτικό σε αυτά. Απλά πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς το δικό σου εγώ και τις προσδοκίες σου. Το γεγονός ότι έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να είστε απόλυτα υγιείς και να είστε σε θέση να είστε υπεύθυνος της οικογένειας, μιλά υπέρ σας. Κάντε ό, τι χρειάζεστε για να είστε υγιείς!

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται στο πυελικό έδαφος του ανδρικού σώματος. Αν και μικρό σε μέγεθος, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το κύριο καθήκον του είναι να είναι υπεύθυνο για την ποιότητα και την ποσότητα της σπερματογένεσης. Σε μια πιο κατανοητή γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι έχει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μια υγιή γενιά. Μεταξύ άλλων, έχει την ικανότητα να ενισχύει τη σεξουαλική ευχαρίστηση στους άνδρες. Είναι επίσης υπεύθυνο για τη σωστή αποβολή των ούρων.

Ο αδένας του προστάτη αρχίζει να μεγαλώνει αργά αλλά σίγουρα με την ηλικία στους άνδρες. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη σύνθεση σημαντικών ορμονών που το διατηρούν μικρό. Τα συμπτώματα της προστατίτιδας περιλαμβάνουν στυτική και σεξουαλική δυσλειτουργία, συχνές νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα και πόνο κατά την ούρηση. Πολλοί αναρωτιούνται τι να κάνουν. Να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να στραφείτε σε βιοπροϊόντα με μια φυσική σύνθεση για σωστή προφύλαξη του προστάτη. Οι BlueStone είναι η προσφερόμενη από την αγορά προσφορά στην αγορά. Περιέχουν εκχυλίσματα πολλών βοτάνων για ισχυρότερη αμοιβαία απόλαυση στο κρεβάτι.

Γνωρίζατε ότι εκτός από βότανα, για τα οποία οι ουρολόγοι έχουν θετικές απόψεις, μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις για έναν πιο υγιή προστάτη; Τι ακριβώς είναι όμως; Έχουν καμία σχέση με τις ασκήσεις Kegel; Προσφέρουν την απαραίτητη φυσιοθεραπεία, προληπτική και μετεγχειρητική φροντίδα για τον αδένα;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Ασκήσεις Kegel – Δίνουν γρήγορα αποτελέσματα; Χρειάζονται προσπάθεια;

Ασκήσεις Kegel , προστάτης

Πιθανότατα έχετε ακούσει από φίλους για ασκήσεις Kegel. Αποτελούν μια συγκεκριμένη φυσιοθεραπευτική μέθοδο για τη μετακίνηση και τη θέρμανση των μυών του πυελικού εδάφους. Το όνομά τους προέρχεται από την ομάδα των λεγόμενων Οι μύες και οι τένοντες του Κέγκελ. Αυτά περιλαμβάνουν εκείνα του πυελικού εδάφους και της ηβικής περιοχής σε άνδρες και γυναίκες. Σε γενικές γραμμές, το καθήκον τους στο σώμα είναι να δράσουν ενάντια στην πτώση των κοιλιακών οργάνων.

Οι μύες Kegel έχουν την ικανότητα να σφίγγουν και να τεντώνονται. Φυσικά, όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο αδύναμοι είναι οι δεσμοί μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να κάνετε τακτικά ειδικές προπονήσεις για να διατηρούνται σε φόρμα. Αυτές ονομάζονται ασκήσεις Kegel. Η δημοφιλής κλινική Mayo, ένα πολυεπιστημονικό ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει διαδικτυακά βίντεο για το πώς είναι καλύτερο να τα εκτελέσετε. Είναι παρόμοια με τη γιόγκα. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι κατάλληλοι μόνο για γυναίκες. Αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου!

Το κανάλι υγείας iProstate που βασίζεται στο YouTube παρέχει εικονογραφημένες οδηγίες για τη διατροφή και την άσκηση κατά του διευρυμένου προστάτη. Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την άσκηση των ασκήσεων Kegel για έναν πιο υγιή προστάτη είναι ότι δεν πρέπει να σφίγγετε τους κοιλιακούς μυς σας. Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα είναι χρονοβόρα και απαιτούν καθημερινή επιμονή.

Αλλά πώς ακριβώς η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τον προστάτη μας υγιή και ευτυχισμένο; Σύμφωνα με πολλούς ουρολόγους σχετικά με το θέμα, τα επιχειρήματα υπέρ τους είναι:

    • Συσφίγγει ενεργά και διατηρεί τους γαστρικούς και ηβικούς μύες και τένοντες.
    • Επιτάχυνση του μεταβολισμού, οδηγώντας σε βελτιωμένη σύνθεση σημαντικών ανδρικών ορμονών στο σώμα.
    • Εργασία κατά της καλοήθους διεύρυνσης του προστάτη, διευκόλυνση της ούρησης.
    • Εξάλειψη της σεξουαλικής και στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Τονώστε, τονώστε και δώστε ενέργεια.

Υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα για διευρυμένο προστάτη; Τι να αποφύγετε;

Η διατροφή μας μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει ή να σώσει την υγεία. Δεν είναι ασήμαντο όσον αφορά την ουρογεννητική πρόληψη και φροντίδα. Υπάρχουν τροφές που απαγορεύονται σε άτομα με προβλήματα προστάτη. Έχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα με τις ασκήσεις για τον προστάτη. Η βασική συμβουλή των ουρολόγων και των διατροφολόγων είναι να τρώνε περισσότερες ντομάτες πλούσιες σε λυκοπένιο. Και μην ξεχνάτε τις φυτικές πρωτεΐνες που μπορείτε να πάρετε από το σπανάκι, τα φασόλια και τις φακές. Όσο χρήσιμες κι αν είναι, ωστόσο, υπάρχουν ταμπού τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε.

Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνονται από επιστημονικές δημοσιεύσεις στον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ – “Harvard Health”. Το σώμα έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την ενέργεια που του προσφέρει το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όταν είναι μικρά. Αλλά με την ηλικία, αρχίζει να τα σπάει όλο και πιο σκληρά. Ρθε η ώρα να αρχίσουμε να τους περιορίζουμε. Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται να τα παρατήσεις εντελώς. Και αν θεωρείτε σχεδόν αδύνατο να πάρετε όλα τα τρόφιμα που είναι καλά για τον προστάτη, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από ένα βιολογικό προϊόν. Οι φυσικές θεραπείες για έναν υγιή και ευτυχισμένο προστάτη, όπως οι κάψουλες Alfazone, είναι η προτιμώμενη επιλογή των πελατών.

Ποιες είναι όμως ακριβώς οι απαγορευμένες τροφές για διευρυμένο προστάτη; Επιλέξαμε τα κυριότερα για περιορισμό:

  1. Κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας: Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει βόειο και χοιρινό κρέας, καθώς και όλα τα είδη λουκάνικων, λουκάνικων, ζαμπόν και λουκάνικων. Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι προδιαθέτουν για καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε ετεροκυκλικές αμίνες σε αυτές.
  2. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Δυστυχώς, σχεδόν όλα αυτά αντενδείκνυνται για την υγεία του προστάτη. Αντικαταστήστε τα με λάδι καρύδας, αμυγδάλου ή σόγιας.
  3. Αλκοόλ: Με εξαίρεση την μπύρα, όλοι οι τύποι παρεμβαίνουν στη φυσιολογική ούρηση.
  4. Βλαβερά λίπη: Ξεχάστε τα!

Χρήσιμες ασκήσεις φυσικοθεραπείας για έναν υγιή προστάτη

Ασκήσεις για έναν υγιή προστάτη

Οι μύες γύρω από την ουροδόχο κύστη μπορεί να εξασθενήσουν με την ηλικία. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί μετά από θεραπεία για τον καρκίνο του ουρογεννητικού συστήματος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις αρνητικές επιδράσεις μετά από χειρουργική επέμβαση προστάτη με διάφορους τύπους ασκήσεων.

Αυτές οι ασκήσεις για έναν υγιή και ευτυχισμένο προστάτη μπορεί να είναι χρήσιμες για άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Επίσης, ενισχύουν και εκπαιδεύουν τους μυς του πυελικού εδάφους, βοηθώντας στον έλεγχο της ροής των ούρων. Επιταχύνουν επίσης τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, γεγονός που σας βοηθά να διατηρήσετε την αρρενωπότητά σας και τη φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία.

Ποιες είναι οι ευκολότερες ασκήσεις φυσιοθεραπείας για έναν υγιή προστάτη, κατάλληλες για άτομα μετά από χειρουργική επέμβαση; Μπορείτε να ασκήσετε με ασφάλεια τις ακόλουθες φυσικές δραστηριότητες:

  • Μακριές βόλτες στο πάρκο.
  • Τζόκινγκ?
  • Κολύμπι;
  • Τένις;
  • Γιόγκα;
  • Ασκηση αερόμπικ;

Και ποιες είναι οι 3 εξειδικευμένες ασκήσεις για έναν υγιή προστάτη που μπορείτε εύκολα να εκτελείτε κάθε μέρα στο σπίτι! Ακολουθούν οι προτάσεις μας:

# 1 Αργή άσκηση για να μετακινήσετε τους πυελικούς μυς στο πάτωμα στο σπίτι!

προστάτης, άσκηση στο σπίτι

Πριν ξεκινήσετε τη φυσική δραστηριότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει τους σωστούς μύες για κίνηση. Σφίξτε και χαλαρώστε αργά αρκετές φορές στη σειρά. Στη συνέχεια, κάντε τα εξής:

  1. Σφίξτε αργά τους μυς όσο το δυνατόν περισσότερο για να νιώσετε την άρση.
  2. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε έτσι για 10 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε να αναπνέετε αργά.
  3. Χαλαρώστε τους μυς τους αργά και ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα.
  4. Κάντε περίπου 10 επαναλήψεις της άσκησης.

# 2 Γρήγορες ασκήσεις για την πρόληψη και υποστήριξη του προστάτη!

Αφού προσδιορίσετε τους ηβικούς μύες και τένοντες με πιο αργές ασκήσεις προστάτη, προχωρήστε. Επιταχύνετε τον ρυθμό και τον ρυθμό των κινήσεων, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του σώματός σας. Αρχίστε ως εξής:

  1. Επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις που περιγράφονται παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά προσπαθήστε να σφίξετε τους μυς όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
  2. Κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο και στη συνέχεια χαλαρώστε.
  3. Προσπαθήστε να κάνετε έως και 10 από αυτές τις σύντομες, γρήγορες ανασηκώσεις.

# 3 Όρθιες ασκήσεις με καρέκλα για σύσφιξη της ζώνης του προστάτη!

It’sρθε η ώρα να σηκωθείτε και να τοποθετήσετε την πλησιέστερη καρέκλα με την πλάτη σας προς το μέρος σας. Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη δραστηριότητα. Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να σας βοηθήσει να σφίξετε και να σταθεροποιήσετε τους πυελικούς μυς, επιταχύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αρκεί να:

  1. Σταθείτε όρθιοι και χρησιμοποιήστε την καρέκλα για στήριξη.
  2. Γυρίστε κάτω, κρατώντας την πλάτη.
  3. Ακουμπήστε το κάθισμα στις φτέρνες και κρατήστε το για 5-6 δευτερόλεπτα.
  4. Σηκωθείτε αργά και επαναλάβετε έως και 10 φορές.

11 λόγοι για να κάνετε άσκηση για έναν πιο υγιή και ευτυχισμένο προστάτη

άντρας, υγιής προστάτης

Το ισχυρό φύλο σπάνια δίνει προσοχή στον πρώτο πόνο στον προστάτη. Συνηθισμένοι να δέχονται τα πάντα στωικά και «αντρικά», προτιμούν να υπομένουν τα σωματικά συμπτώματα, αγνοώντας τα σήματα συναγερμού. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε άνδρας άνω των 55 ετών βιώνει μια αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση. Και κανείς δεν είναι ασφαλισμένος για σεξουαλική ή στυτική δυσλειτουργία.

Αλλά αυτές οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν ένα χρόνιο και πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα αν δεν ληφθούν εγκαίρως. Η μειωμένη παραγωγή τεστοστερόνης στην ενήλικη ζωή προκαλεί σταδιακή ανάπτυξη του προστάτη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να ελεγχθεί κάνοντας τακτικές ασκήσεις για αρμονία του προστάτη. Καθώς και με τη μετάβαση σε μια υγιεινή διατροφή. Δώστε έμφαση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τις υγιείς φυτικές πηγές πρωτεΐνης.

Μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τις παραδοσιακές σας ασκήσεις στο γυμναστήριο με αυτές για αρμονία στον προστάτη. Μερικά από αυτά, όπως οι καταλήψεις, δεν διαφέρουν από μια κανονική προπόνηση. Θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ελκυστικοί και σε καλή κατάσταση σε οποιαδήποτε ηλικία.

Οι λόγοι για να ασκείστε τακτικά για έναν πιο υγιή προστάτη και έναν ευτυχισμένο σύντροφο είναι:

  1. Θα επιταχύνετε το μεταβολισμό και τη σύνθεση ουσιών και στοιχείων σημαντικών για τον ανδρισμό.
  2. Θα διατηρηθείτε σε εξαιρετική φόρμα, αποφεύγοντας τη συσσώρευση επιπλέον κιλών.
  3. Θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  4. Θα ξέρετε ότι έχετε κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για να είστε σε καλή γενική και σεξουαλική υγεία.
  5. Θα είστε ελεύθεροι να απαντήσετε σε όλες τις οικείες επιθυμίες του συντρόφου σας.
  6. Θα κάνετε πιο εύκολο να πάτε στην τουαλέτα.
  7. Θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα δυνατό και αντρικό σώμα.
  8. Θα παραμείνετε ενεργοί.
  9. Θα καθησυχάσετε την οικογένειά σας ότι φροντίζετε τον εαυτό σας.
  10. Θα απολαύσετε βελτιωμένες στενές σχέσεις.
  11. Θα είστε πιο ευτυχισμένοι!

Η άσκηση κάνει τον προστάτη και τη γυναίκα πιο ευτυχισμένες!

Κάντε ό, τι μπορείτε για να φροντίσετε την πρόληψη και την υγεία του προστάτη σας. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσετε στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας πολλά χρόνια κοινής οικείας ευχαρίστησης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτελώντας σκόπιμα ασκήσεις για έναν υγιή προστάτη. Και επίσης μέσω μιας σωστής διατροφής, εξαιρουμένων των τροφών που απαγορεύονται για διευρυμένο προστάτη. Εάν χρειάζεστε βοήθεια – φυσικά προϊόντα στην αγορά είναι πάντα στη διάθεσή σας. Μεταξύ των αγαπημένων μέσων των πελατών για φυσιολογική ούρηση και σεξουαλική ευτυχία είναι οι βιο-κάψουλες Erectil και Alfazone! Μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε αυτά!

Βρείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο ιστολόγιό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *